România locul 4 pe natiuni, la futnet, la Mondialele de la Nymburk – Cehia
Sport

România locul 4 pe natiuni, la futnet, la Mondialele de la Nymburk – Cehia

A treia și ultima zi a Campionatelor Mondiale de juniori U21 și feminin, de la Nymburk, din Cehia, ne-a adus oarece satisfacții în legătură cu prestația componenților echipelor de futnet ale României.

La juniori U21, la simplu, am reușit să cucerim medalia de bronz, după o strălucitoare victorie în finala mică, împotriva Slovaciei, cu scorul de 2-0 (11-1, 11-4). La dublu am fost aproape de o nouă prezență pe podium, însă am pierdut meciul cu Coreea de Sud cu 2-1 (10-12, 11-5, 11-5), formația noastră clasându-se pe locul al patrulea. La proba de triplu, România a terminat cu o victorie competiția, în meciul pentru locurile 5-6, 2-0 (11-7, 11-4) cu Franța.

Pe tabloul fetelor, la simplu am cedat în finala mică în duelul cu Cehia, 2-0 (11-5, 11-4). La dublu, tot în finala mică, ne-a învins Elveția cu 2-0 (11-8, 11-6). La triplu, fetele noastre au trecut de Danemarca, 2-0 (11-9, 11-8), clasându-se pe locul al cincilea.

Bilanțul juniorilor cifrează o medalie de bronz, la simplu, un loc patru, la dublu și un loc cinci, la triplu și clasarea pe locul 4 pe națiuni.

 La fete, palmaresul României la Campionatele Mondiale înseamnă două locuri patru, la simplu și dublu, respectiv un loc cinci la triplu și clasarea pe locul 4 pe națiuni.

Deplasarea la Nymburk s-a efectuat sub egida Asociației Futnet România.  Lotul national al Romaniei este antrenat de catre bihoreanul Vasile Sorean.

Citeste stirile offline, oriunde si oricand! Descarca GRATUIT aplicatia infoOradea din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.