România locul 4 pe natiuni, la futnet, la Mondialele de la Nymburk – Cehia
Sport

România locul 4 pe natiuni, la futnet, la Mondialele de la Nymburk – Cehia

noriel.ro
A treia și ultima zi a Campionatelor Mondiale de juniori U21 și feminin, de la Nymburk, din Cehia, ne-a adus oarece satisfacții în legătură cu prestația componenților echipelor de futnet ale României.

La juniori U21, la simplu, am reușit să cucerim medalia de bronz, după o strălucitoare victorie în finala mică, împotriva Slovaciei, cu scorul de 2-0 (11-1, 11-4). La dublu am fost aproape de o nouă prezență pe podium, însă am pierdut meciul cu Coreea de Sud cu 2-1 (10-12, 11-5, 11-5), formația noastră clasându-se pe locul al patrulea. La proba de triplu, România a terminat cu o victorie competiția, în meciul pentru locurile 5-6, 2-0 (11-7, 11-4) cu Franța.

Pe tabloul fetelor, la simplu am cedat în finala mică în duelul cu Cehia, 2-0 (11-5, 11-4). La dublu, tot în finala mică, ne-a învins Elveția cu 2-0 (11-8, 11-6). La triplu, fetele noastre au trecut de Danemarca, 2-0 (11-9, 11-8), clasându-se pe locul al cincilea.

Bilanțul juniorilor cifrează o medalie de bronz, la simplu, un loc patru, la dublu și un loc cinci, la triplu și clasarea pe locul 4 pe națiuni.

decathlon.ro

 La fete, palmaresul României la Campionatele Mondiale înseamnă două locuri patru, la simplu și dublu, respectiv un loc cinci la triplu și clasarea pe locul 4 pe națiuni.

Deplasarea la Nymburk s-a efectuat sub egida Asociației Futnet România.  Lotul national al Romaniei este antrenat de catre bihoreanul Vasile Sorean.