Romanca Cristina Neagu a fost declarata cea mai buna jucatoare de handbal a lumii, in 2016
Sport

Romanca Cristina Neagu a fost declarata cea mai buna jucatoare de handbal a lumii, in 2016

Handbalista romanca, Cristina Neagu, ce joaca in prezent la Buducnost Podgorica, a fost aleasă cea mai bună jucătoare de handbal a lumii în anul 2016, într-o ancheta realizată de Federația Internațională de Handbal (IHF) facuta pe site-ul său oficial.

Cristina Neagu devennd astfel prima jucatoare din istorie care castiga de 3 ori in cariera titlul de cea mai buna handbalista. Dupa ce a obtinut acest trofeu in 2010 si 2015.

In clasamentul final, Cristina Neagu a câștigat detasat votul fanilor, cu 37,14%, în fața norvegiencei Nora Mork (20,86%), iar olandeza Nycke Groot a ocupat locul al treilea. Suedeza Isabelle Gullden (CSM București) a ocupat locul patru, iar pe cinci a fost o altă reprezentantă a Norvegiei, portarul Kari Grimsbo.

“Sunt coplestita de emotii. Daca in 2015 eram destul de sigura ca as putea castiga trofeul, acum ma asteptam mai putin. Aveam sperantele mele, din moment ce am fost nominalizata, dar anul asta chiar sunt coplesita. Cred ca sunt singura jucatoare din istoria handbalului care a castigat de 3 ori trofeul acesta. As vrea sa multumesc tuturor celor care m-au votat, celor care au incredere in ceea ce fac pe teren. Cu echipa nu am avut cele mai bune performante, au fost apreciate mai mult rezultatele individuale. In plus, dintre toate jucatoarele nominalizate am avut cele mai putine meciuri jucate. Sunt mandra si foarte fericita”, a spus Cristina Neagu pentru ProSport.

Cristina Neagu va imbraca tricoul echipei CSM Bucuresti, incepand cu noul sezon, ea declarand ca si-a dorit mereu sa se intoarca acasa pentru a fi alaturi de familie si ca negocierea cu CSM Bucuresti se face de 2 ani

 

loading...