134 de masini, parcate neregulamentar, ridicate in Oradea si depozitate pe strada Academiei
Stiri Oradea

134 de masini, parcate neregulamentar, ridicate in Oradea si depozitate pe strada Academiei

Începând cu data de 1 februarie 2017, în Municipiului Oradea acționează trei autospeciale cu echipaje formate din polițiști de la Poliția Locală Oradea și agenți de la Poliția Municipiului Oradea, care dispun ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar, în conformitate cu HG nr. 965/2016.

Actul normativ permite autorității locale ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe drumurile publice. Măsura poate fi dispusă de un polițist rutier ori de polițistul local, în următoarele situații în care staționarea mașinilor este interzisă pe partea carosabilă a drumului (și situația în care doar una sau două dintre roțile mașinii se află pe partea carosabilă):

  • în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;
  • în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația „Staționarea interzisă” și a marcajului cu semnificația de interzicere a staționării;
  • pe drumurile publice cu o lățime mai mică de șase metri;
  • în dreptul căilor de acces ce deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;
  • în pante și în rampe;
  • în locul unde este instalat indicatorul cu semnificația „Staționare alternantă” (în altă zi sau perioadă decât cea permisă) ori indicatorul cu semnificația „Zonă de staționare cu durată limitată” (peste durata stabilită).

Prin urmare, începând din luna februarie au fost ridicate 134 de autovehicule, în special în zona centrală – Parcul Traian, strada Republicii şi strada Dunării. În 76 de cazuri, conducătorii autoturismelor s-au prezentat la mașini înainte de finalizarea procesului de ridicare a autoturismelor, iar în 58 de cazuri autoturismele au fost ridicate, transportate și depozitate în locația de pe strada Academiei, in spatele terenurilor de tenis ale Clubului Vointa

Poliţia Locală Oradea reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera noastră de competenţă: 0259.969 – Dispecerat.

Foto: ilustrativ