Ridică-te și umblă – Eveniment in Oradea pentru persoane cu dizabilitati
Diverse

Ridică-te și umblă – Eveniment in Oradea pentru persoane cu dizabilitati

Pe data de 25 noiembrie 2018, orele 14.00, în incinta  Restaurantului Vegetarian  ”Cris”, din strada  Emanuil Gojdu,  nr. 51, va avea loc a doua întâlnire a filialei Oradea a asociației ” Ridică-te și Umblă”, sub genericul  ” Stropi de bucurie”. Cu această ocazie dorim să descoperim în peisajul limitărilor  fizice nu doar evenimente luminoase ale vieții, ci și atitudini și deprinderi de viață  ancorate în bucurii autentice, în ciuda dizabilității.

După un start reușit , la care au participat aproape șaizeci de beneficiari, douăzeci de voluntari , șase însoțitori și  zece invitați,făcând localul neîncăpător , filiala Oradea va  continua cu programe variate și pline cu evenimente de interes. Urmărind crearea unei filiale cu caracter de familie, vom deschide ocazii de a cunoaște povești de viață,  de a stimula și de a  asculta creațiile celor care iubesc arta, de a dezbate subiecte de interes pe domenii preferate, de a participa la seminarii diverse pentru dezvoltarea personală a membrilor  filialei și de a crea cercuri cu specializări pe domenii solicitate de participanții la întâlniri. Nu vom uita excursiile, taberele, concerte, proiecte de misiune prin care vom pune în valoare talentele, aptitudinile și capacitățile benficiarilor, care vor face investiții prețioase  în zone sociale care cer schimbări semnificative. Vom invita  persoane publice, vom ocaziona concursuri pe teme variate și vom oferi consiliere în domenii diverse ale vieții pentru bunăstarea sufletească a membrilor filialei.

Pentru întâlnirea din data de 25 noiembrie așteptăm ca beneficiarii noștri, cât și voluntarii să fie pregătiți să ne descopere evenimente fericite prin care înaintează  pe drumul vieții în cea mai interesantă și semnificativă  trăire, ca modele ilustre pentru mulți oameni debusolați și fără sens în viață.

În luna noiembrie 2018 s-a împlinit un număr  semnificativ : 1000 !  Semnificația nu contă în număr ci în persoane. 1000 de persoane cu dizabilități au fost transportate de către ”Centru de mobilitate a asociației ”Ridică-te și umblă”. De la 1 iulie 2017, de când magazinele ”Profi” și asociația ”United Way” ne-au acordat sponsorizare pentru acest proiect, multe persoane cu dizabilități și-au văzut visul împlinit de a ajunge la destinații, altădată mai puțin accesibile din cauza puținelor mijloace de transport accesibilizate. 

Dispecerul și însoțitorul proiectului, Elena Uță și șoferul mașinii adaptate, Sandu Uță, soțul Elenei, s-au dăruit și se consumă de dimineață până seara punându-se la dispoziția persoanelor cu limitari fizice , pentru nevoile lor stringente cât și pentru relații de suport și de ajutor  în situații diverse. Cei doi constituie și poarta de intrare în asociația ” Ridică-te și umblă” pentru persoanele cu dizabilități ce au avut parte de acest proiect și care vor să aibă o familie formată din oameni minunați asemenea lor, cât și din voluntari dedicați unei misiuni de înaltă calitate și care se întâlnesc constant. Acest serviciu este orientat către persoane cu dizabilități de orice fel și care nu se pot deplasa singuri, pe baza comenzilor făcute la dispecerul proiectului , Elena Uță, ce poate fi apelată la nr. 0725019868. De multe ori , cei doi, se sacrifică până noaptea târziu, nedorind sa lase unele persoane  fără împlinirea unor nevoi presante.

La sfârșitul anului 2017 proiectul și-a terminat finanțarea din partea sponsorilor, dar totuși această inițiativă valoroasă și-a continuat cursul provocând mult bine celor ce ți-au dorit să iasă din casă pentru împlinirea dezideratelor altădată de neatins. Acest proiect se desfășoară în regim de gratuitate, asociația făcând eforturi mari ca să nu se stingă acest ajutor atât de necesar. Asociația urmărește implementarea acestui proiect și în alte orașe : Arad, Oradea, Timișoara. Cluj , Târgu Mureș , Botoșani.

Cei care doresc să susțină ”Centru de mobilitare ” – ”Ridică-te și umblă ”și în anul în care intrăm, puteți sprijini acest proiect prin donații în contul asociației noastre :