Doi oradeni prinsi in flagrant facand trafic cu droguri de risc. Au fost descoperite aproape 2 kg de cannabis
Stiri Oradea

Doi oradeni prinsi in flagrant facand trafic cu droguri de risc. Au fost descoperite aproape 2 kg de cannabis

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Oradea sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea au efectuat două acțiuni de prindere în flagrant delict a doi orădeni bănuiți de trafic de droguri de risc – Aproape două kilogramne de cannabis au fost confiscate.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Joi, 22 noiembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antridrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. –S.T. Oradea au prins în flagrant, pe raza municipiului Oradea, doi bărbați de 30, respectiv 34 de ani, ambii din Oradea, în timp ce încercau să comercializeze câte 65 de grame de cannabis fiecare.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antridrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. –S.T. Oradea îi bănuiesc pe aceștia că, în cursul anului 2018, ar fi cultivat plante de cannabis indoor, respectiv outdoor.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate joi, 22 noiembrie a.c., de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antridrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. –S.T. Oradea, pentru documentarea și probarea activității infracționale a celor două persoane, la domiciliul bărbatului de 34 de ani a fost descoperită o cultură indoor de cannabis, fiind recoltate 39 de plante în diverse stadii de dezvoltare, rezultând o masă brută totală de 605 grame. În aceeași locație au fost găsite 361,6 grame de cannabis uscat, o armă neletală cu aer comprimat, precum și materiale și instrumente folosite la cultivarea cannabisului. Totodată, la domiciliul orădeanului de 30 de ani au fost descoperite 749,8 grame de cannabis, provenite dintr-o cultură proprie, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor.

Joi 22 noiembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. –S.T. Oradea au dispus reținerea celor două persoane pentru o perioadă de 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Vineri, 23 noiembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. –S.T. Oradea au propus Tribunalului Bihor luarea măsurii arestării preventive față de cele două persoane, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.