Retineri si arestari dupa bataia de la Ortiteag, unde mai multi tigani au fost prinsi la furat de sateni
Stiri Bihor

Retineri si arestari dupa bataia de la Ortiteag, unde mai multi tigani au fost prinsi la furat de sateni

Șapte bărbați, bănuiți că ar fi fost implicați în altercația de la Ortiteag, reținuți de polițiștii din Borod – Unul dintre aceștia, un tânăr de 18 ani, bănuit de tâlhărie, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, a fost arestat de magistrați.

Marți, 7 mai a.c., în urma continuării cercetărilor și administării probatoriului în cauză, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor șapte bărbați de 18, 21, 23, 24, 25, 33 și 35 de ani, toți din localitatea bihoreană Ortiteag, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tâlhărie, lovire sau alte violențe, amenințare, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod îi bănuiesc pe aceștia că ar fi fost implicați într-o altercație produsă sâmbătă seara, 4 mai a.c., în jurul orei 19.00, pe raza localității bihorene Ortiteag, la intersecția drumului comunal 171 cu drumul comunal 170.

Tânărul de 18 ani este bănuit că, după ce a fost surprins pe o parcelă agricolă din localitate, alături de un minor localnic de 14 ani,  cercetat în aceeași cauză, în timp ce coseau lucernă, cu intenția de a și-o însuși pe nedrept, pentru a-și asigura scăparea, ar fi amenințat cu coasa și l-ar fi agresat pe bărbatul care i-a surprins, provocându-i leziuni ce necesită pentru vindecare 1-2 zile de îngrijiri medicale.

interlink.ro

De asemenea, cei șapte bărbați reținuți sunt bănuiți că, în cadrul altercației, având asupra lor corpuri contondente, ar fi agresat alte trei persoane, ar fi spart cu pietre geamurile unui tractor și i-ar fi amenințat cu furca pe localnicii prezenți, indignând, prin faptele săvârșite, localnicii din Ortiteag și tulburând ordinea și liniștea publică din comunitate.

Altercația a fost aplanată cu operativitate de polițiștii bihoreni, situația conflictuală fiind detensionată și monitorizată de aceștia.

Marți, 7 mai a.c., polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod i-au reținut pe cei șapte bărbați, iar miercuri, 8 mai a.c., aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Aleșd, cu propunere de arestare preventivă a tânărului de 18 ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de tâlhărie, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Aleșd a admis propunerea procurorului și a emis pe numele tânărului de 18 ani un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Totodată, față de celelalte șase persoane cercetate și reținute în aceeași cauză, procurorul a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

Foto: Alesdonline.ro

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0