Renumita catedrala Notre Dame din Paris  in flacari (VIDEO). Arde si la aceasta ora
Extern

Renumita catedrala Notre Dame din Paris in flacari (VIDEO). Arde si la aceasta ora

Turnul de lângă catedrala Notre Dame din Paris s-a prăbușit, în mijlocul unui incendiu devastator, luni, cu doar câteva zile înainte de duminica Paștelui.

Imagini si filmari dramatice, de la fata locului au arătat flăcările și fumul gros care invaluiau celebrul turn, înconjurat de schele. Turnul a cedat in cele din urma si s-a prabusit in interiorul catedralei.

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 18.50 (19.50 ora României), cel mai probabil în urma unor lucrări de renovare, spun pompierii, care intervin la faţa locului.  Potrivit unor imagini difuzat pe reţelele de socializare, flăcările au cuprins întreg acoperişul. O turlă şi o parte din acoperiş s-au prăbuşit, conform „Le Monde“

UPDATE, ora 22:10: Ministerul francez de Interne a declarat că 400 de pompieri au fost mobilizați pentru a face față incendiului Notre Dame.

interlink.ro

Construită în secolul al XIII-lea, catedrala medievală este considerată o opera de arta la fel de multă ca un simbol religios. Este una dintre atracțiile cele mai populare din Paris, atrăgând aproximativ 13 milioane de vizitatori pe an.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0