Regulament nou pentru intretinerea spatiilor verzi in Oradea. Amenzi uriase pentru asociatiile de proprietari
Stiri Oradea

Regulament nou pentru intretinerea spatiilor verzi in Oradea. Amenzi uriase pentru asociatiile de proprietari

De-a lungul anilor, Primăria Oradea a amenajat mai multe spații de parcare, zone verzi, spații de joacă și agrement pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenilor și conferi un aspect îngrijit cartierelor orașului. În același sens, Primăria Oradea a solicitat asociațiilor de proprietari să contribuie la îngrijirea spațiilor verzi aferente codomeniilor și la menținerea curățeniei acestora.

În cursul lunii septembrie, Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Oradea va propune Consiliului Local noul ”Regulament privind administrarea și întreținerea spațiilor verzi publice situate în intravilan, măsuri și reguli specifice pentru protecția mediului în Municipiului Oradea.”

Menționăm că acest regulament a fost supus dezbaterii publice în data de 26 iulie 2018.

Astfel, în noul regulament se prevede obligativitatea încheierii de protocoale între asociațiile de proprietari și municipalitate privind întreținerea spațiilor verzi. În cazul neîncheierii protocoalelor, asociația de proprietari poate fi sancționată contravențional de către Poliția Locală cu o amendă cuprinsă între 2000 – 2500 lei.

Totodată, conform noului regulament asociația de proprietari trebuie să execute în perioada aprilie – octombrie, respectiv în perioada 1 – 15 a fiecărei luni activitatea de cosit a ierbii de pe spațiul încredințat spre întreținere prin protocol. În acest sens, după data de 16 a fiecărei luni, Poliția Locală va efectua verificări privind realizarea acestei obligații de către fiecare asociație.

Amenzile pentru asociațiile care nu își vor îndeplini această obligație sunt cuprinse între 1000 – 2500 lei.

Până la intrarea în vigoare a noilor prevederi, asociațiile de proprietari care nu au încheiate protocoale pot contacta Compartimentul Spații Verzi din cadrul Direcției Tehnice – Primăria Oradea în vederea încheierii acestora.

Ne găsiți și pe Google News