Regizoarea oradeanca Cristina Hanes a castigat premiul Pardino d’Oro la Festivalului de Film din Locarno
Stiri Oradea

Regizoarea oradeanca Cristina Hanes a castigat premiul Pardino d’Oro la Festivalului de Film din Locarno

Cristina Hanes - LocarnoRegizoarea oradeanca Cristina Hanes a castigat premiul Pardino d’Oro pentru cel mai bun scurtmetraj internațional al Festivalului Locarno din Elveția, cu filmul “António e Catarina”

Scurtmetrajul a fost filmat la Lisabona, in cadrul masteratului international in cinema documentar DocNomads. Ulterior a fost preluat de casa de productie portugheza Terratreme Filmes.

Productia portugheza “António e Catarina”, regizata de Cristina Hanes, si cea romaneasca “Haine negre”, de Octav Chelaru, se numara intre cele 27 de scurt si mediumetraje care au fost selectate in aceasta competitie. Filmele au fost incluse in programul Pardi di Domani, dedicat cineastilor tineri independenti sau studentilor la scoli de film, care nu au realizat inca niciun lungmetraj.

Cristina Hanes s-a nascut la Oradea in anul 1991, urmand liceul la Colegiul National Emanuil Gojdu. Inainte de a studia in afara tarii, Cristina Hanes a absolvit cursul de cinematografie a scolii de film din Cluj-Napoca, la Universitatea Babes-Bolyai si a participat la scoala de vara Aristoteles Workshop.

In prezent regizoarea oradeanca locuieste in Oradea si este implicata in proiecte locale de revitalizare a cinematografelor si crearea de platforme alternative de distributie a filmelor de autor. 

Foto: Facebook