Record de calatori pe Aeroportul Oradea la inceput de an. Ce curse vor fi in 2018
Stiri Oradea

Record de calatori pe Aeroportul Oradea la inceput de an. Ce curse vor fi in 2018

Anul 2017 a însemnat pentru Aeroportul Internațional Oradea un an plin de evenimente și de realizări. Au fost adăugate destinații noi: curse regulate (Bucureşti- Iaşi, Barcelona- Girona, Milano- Bergamo, Londra – Stansted, Memmingen, Dusseldorf – Weeze) și curse charter (sezoniere) Constanța și Antalya. Toate acestea s-au regăsit în creșterea numărului de pasageri și a numărului de zboruri.

Astfel, Aeroportul Internațional Oradea a înregistrat în anul 2017 un trafic aerian de 162.902 pasageri faţă de 41.867 pasageri înregistraţi în anul 2016 (creştere de 289,09%) iar numărul mişcărilor de aeronave în anul 2017 a fost de 2.857 faţă de 1.823 în anul 2016 (creştere de 56,72%).

Recordul de trafic pentru o zi în anul 2017 a fost înregistrat în data de 30.12.2017 când aeroportul a fost tranzitat de 1.320 pasageri.

Anul 2018 a început cu un nou record de pasageri, astfel că în data de 2 Ianuarie s-a înregistrat un trafic aerian de 1.411 pasageri.

Administraţia aeroportului se concentrează în această perioadă pe proiectele de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, îndeosebi pentru executarea lucrărilor aferente proiectului “Construire, extindere și modernizare terminale de pasageri la Aeroportul Oradea”, astfel încât în anul 2018 să se creeze condiţii sporite de confort pentru pasageri.

Citeste si: Imagini cu solutia finala pentru noul terminal al Aeroportului Oradea (FOTO

De asemenea, pentru anul 2018, în sezonul estival avem în vedere zborurile charter (sezoniere) operate de către compania aeriană Blue Air către Antalya în zilele de sâmbătă, Constanţa cu o frecvenţă de două ori pe săptămână, în zilele de luni şi joi, Creta în zilele de miercuri și zboruri operate de compania aeriană Atlas Global către Antalya, în zilele de vineri.

Creșterea continuă a numărului de pasageri dovedește încă o dată faptul că aeroportul din Oradea reprezintă una dintre principalele porți de intrare în zona de Vest a României, atât pentru turiști, cât și pentru oamenii de afaceri.

Pe Aeroportul Oradea opereaza, in prezent companiile Tarom, Blue Air si Ryanair, pe urmatoarele destinatii:

  • Bucuresti – Blue Air – Luni, Miercuri, Vineri și Duminică
  • Bucuresti – TAROM – Zilnic (exceptand sambata)
  • Iasi (escala la Bucuresti) – Blue Air – Luni, Miercuri, Vineri și Duminică
  • Barcelona (Girona) – Ryanair – Miercuri și Duminică
  • Milano (Bergamo) – Ryanair – Miercuri și Sâmbătă
  • Londra (Stansted)  – Miercuri, Vineri și Duminică (orarul de vara) si Marți, Joi și Sâmbătă (orarul de iarna)
  • Memmingen  – Marți și Sâmbătă.
  • Weeze  – Luni, Miercuri și Vineri

Citeste siChristian Tour lanseaza chartere spre Creta si Antalya de pe Aeroportul Oradea, din vara lui 2018

loading...