REACTIVATE, bani pentru bihorenii someri care vor sa lucreze in strainatate. Vezi ce conditii sunt
Informatii utile

REACTIVATE, bani pentru bihorenii someri care vor sa lucreze in strainatate. Vezi ce conditii sunt

noriel.ro
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă este  parteneră, proiectul REACTIVATE, alături de serviciile publice de ocupare din Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia, Spania, Luxemburg, Insulele Azore si Madeira, Asociaţia suedeză a oamenilor de știință, Agenţia suedeză pentru creştere economică şi regională și Work-live-Stay-Danemarca de Sud, în cadrul proiectului REACTIVATE, proiect aprobat de Comisia Europeană, în care Serviciul Public de Ocupare din Suedia este aplicant principal.

REACTIVATE este un proiect dedicat persoanelor aflate în şomaj în vârstă de peste 35 ani precum şi angajatorilor cu nevoi de recrutare și se concentrează pe IMM-urile din toate ţările Uniunii Europene.

Scopul proiectului este să asigure legătura dintre angajatorii care dețin locuri de muncă vacante greu de ocupat și candidații calificaţi din toată Europa.

Citeste si: AJOFM Bihor: Angajezi ucenici si primesti pentru fiecare cate 1125 lei/luna

decathlon.ro

Şomerii care caută un loc de muncă și iau parte la proiectul REACTIVATE, printr-un pachet de servicii de mobilitate, pot primi sprijin financiar pentru:

  • prezentarea la interviul de angajare,
  • sprijin pentru a se stabili în noua țară în care își găsesc locul de muncă,
  • sprijin familial suplimentar în cazul în care se relocă împreună cu familia, acces la un curs de limbă străină și la un curs de recunoaştere a calificărilor.

Pentru a fi eligibile, persoanele beneficiare trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • – să fie şomer în vârstă de peste 35 ani;
  • – să fie cetăţean al unei țări UE;
  • – să fie rezident într-o țară a UE şi să aplice pentru un loc de muncă într-o altă ţară UE decât ţara lui de reşedință;
  • – contractul de muncă trebuie sa aibă o durată de cel puţin 6 luni;
  • – contractul de muncă să fie cu normă de cel puţin 50 la sută dintr-o săptămână normală de lucru, iar întreprinderile la care se angajază să se încadreze în categoria întreprinderilor mici și mijlocii înregistrate în condițiile legii.

În cadrul proiectului REACTIVATE nu pot fi acceptate costurile de dublă finanțare, adică plata călătoriei și a cazării nu pot fi susținute de către angajator sau o altă autoritate.

Persoanele interesate pot obţine informaţii legate de proiect de la consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor din Oradea, str.Transilvaniei  nr. 2, tel. 0259 433 346.