Reactii dupa emisiunea „Romania te iubesc!”: „Plec din tara, ma mut la Oradea”. Ce spun romanii
Stiri Oradea

Reactii dupa emisiunea „Romania te iubesc!”: „Plec din tara, ma mut la Oradea”. Ce spun romanii

Dupa ce, in urma cu 2 saptamani, in cadrul emisiunii „ROMANIA TE IUBESC„, de la ProTV, milioane de romani au putut fi martorii transformarii unui oras romanesc, dintr-un simplu municipiu, aflat in nota oraselor romanesti, intr-un oras cu adevarat occidental, in care s-au investit peste 240 de milioane de euro in infrastructura, turism, economie, educatie si cultura.

Filozofia primarului Oradiei este una foarte practica si la indemana oricui: „Vrei sa ai investitii in Moldova, faci autostrada„, spune Ilie Bolojan. Asadar, in urma cu aproape 10 ani, imediat dupa obtinerea primului mandat, acesta a dat afara 300 dintre cei 1.000 de angajati, „Ce înseamnă asta în traducere liberă? Înseamnă că în loc de 9 milioane de euro cheltuieli de personal anuale am avut 7 milioane de euro cheltuieli de personal. Și am economisit 2 milioane în fiecare an. … Efectul este că am construit în acești ani numai din acești bani 2 poduri peste Crișul Repede”, spune Primarul Oradiei.

Ilie Bolojan este primarul Oradiei, un oraș care si-a schimbat fata în ultimii ani „fiind desemnat cel mai eficient și sigur oraș din România, cu cea mai eficientă administrație, cei mai veseli oameni de la noi și singura localitate din țara noastră care face parte din rețeaua orașelor Art Nouveau,„spune Alex Dima.

Cum s-a ajuns aici? Iata ce spune primarul Ilie Bolojan: „Oradea este un oras care copiaza modele de bune practici si le pune in Oradea cu rapiditate si cu fermitate, in realitate acesta este marele secret, nu e nimic deosebit„.

Primarii New Yorkului sunt legendari, nu pentru ca au locuit in New York, ci pentru ca au facut ceva, si Bloomberg a scos o carte, in care iti arata foarte clar, care e latimea strazilor, cum se pun bordurile, cum se planteaza arborii, cum se pun instalatiile de termoficare…e vorba de buna practica„, explica Ilie Bolojan, citand din cartea lui Bloomberg.

InfoOradea, a prezentat, la scurt timp, dupa ce a aparut in spatiul public, clipul in care Oradea este prezentata la capitolul „Asa da„, devenind, in scurt timp viral, cu un impact de 1.811.142 si 844.779  minute de vizualizare. Clipul a fost distribuit de peste 17.000 de ori, oamenii din intreaga tara avand sute de reactii, fel de fel.

Iata ce au scris unii dintre acestia, am spicuit cateva dintre comentariile celor care au distribuit postarea, iar unii au scris: „Plec din tara, ma mut la Oradea!”

Corina Haciuc: „România este o tara frumoasa mai ales prin lucrarea realizata de oameni priceputi si dedicati vietii publice. Orase ca Oradea s-au ridicat foarte repede, prin spiritul inovativ si prin grija fata de banul public.”

Marius Dal: „Oradea e devenit cel mai frumos oras din tara, dupa vreo 10 ani de suprematie a Sibiului. nu stiu cum a evoluat Timisoara, dar in Oradea parca esti in Viena.”

Constantin Ionescu: „Ce sa mai spui de acest primar, numai de bine, Tot ce a realizat si realizeaza, pe Fonduri Europene, când alti primari îsi fac campanie pt publicitatea lor”

Cornel Kovari: „Multe primarii ar putea lua exemplu”

Romanii au inteles, ca se poate, ca exista speranta, dar trebuie sa gasesti omul potrivit, iar Ilie Bolojan este, pentru Oradea, omul potrivit, la locul potrivit.

 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News