Radio Maria vă invită sâmbătă și duminică să ascultați emisiuni dedicate Zilei Culturii Naționale.
Diverse

Radio Maria vă invită sâmbătă și duminică să ascultați emisiuni dedicate Zilei Culturii Naționale.

În perioada 14-19 ianuarie 2017 Radio Maria realizează 4 emisiuni tematice cu ocazia Zilei Culturii Naționale. Sub egida  ”Zilele Culturii Naționale la Radio Maria”  postul de radio va promova cultura românească în diferitele ei forme cu ajutorul producțiilor media și a vectorilor de imagine. 3 emisiuni vor fi ediții speciale realizate sub genericul 15 ianuarie Ziua Culturii Naționale.

Toate emisiunile transmise în direct au programate câte un concurs cu premii, invitații la spectacolele Teatrului Național București I.L Caragiale, Teatrului Regina Maria din Oradea, intrări la Cinematograful  Muzeului Țăranului Român din București, precum și tururi complete la Palatul Culturii din Iași și Muzeele din Oradea.

Oricine poate intra în posesia unui premiu dacă ascultă emisiunile dedicate Zilei Culturii Naționale și dacă sună la numărul de telefon 0359 44 44 10 și oferă un răspuns corect la întrebările realizatorilor. Toate întrebările au răspunsuri în cadrul dezbaterilor.

”Zilele Culturii Naționale la Radio Maria”

Sâmbătă 14 ianuarie 2017 vor fi alocate 3 ore de emisie live în intervalul orar 12-14 și 16-17. În primul segment  va fi realizată o ediție specială a emisiunii Lumea la Timpul Prezent. Emisiunea se dorește o masă rotundă la care vor participa în studiourile Radio Maria din Oradea, Iași și Bacău alături de realizatori personalități care vor dezbate tema Rolul culturii naționale în păstrarea identității naționale. Emisiunea va fi intercativă, în sensul că ascultătorii sunt așteptați să intre în direct prin telefon, iar cei care vor răspunde corect la o întrebare vor fi recompensați cu invitații la spectacole de teatru și cinema sau intrări la  muzee din țară.

Al doilea segment orar 16-17 va fi dedicat generației tinere. Printr-o ediție specială a emisiunii Călătorii și Atitudini va fi dezbătută tema Cultura națională și noua generație. Aici cu ajutorul unui grup de studenți și elevi  ascultătorii vor afla cum se raportează tinerii la cultura națională. Emisiunea va fi interactivă, vor avea posibilitatea să intre în direct și alți ascultători care doresc să-și exprime punctul de vedere, iar cei care vor participa la concursul emisiunii vor fi premiați.

15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale

Duminică 15 Ianuarie 2017 în intervalul 12-14 va fi realizată o ediția specială ”15 Ianuarie Ziua Culturii Naționale” cu tema Cultura Națională – trecut și prezent. Această emisiune va fi o masă rotundă la care vor participa redactori Radio Maria din țară. Emisiunea va fi interactivă, vor fi adresate întrebări către ascultători în baza subiectelor dezbătute și vor fi acordate premii constând în invitații la spectacole culturale și muzee din țară.

Dialoguri culturale

Luni și marți în intervalul orar 10:00 și 14:00 în cadrul emisiunilor Lumea la Timpul Prezent vor fi dezbateri pe tema Cultura făuritoare de neam și Noi trenduri în cultura națională. Ascultătorii care vor participa la concursurile din timpul emisiunilor vor fi premiați de Radio Maria și partenerii ”Zilelor Culturii Naționale la Radio Maria”.

Joi între orele 14-15 în cadrul emisiunii Călătorii și Atitudini va fi realizată în direct o emisiune cu tema Turismul cultural. Vor fi promovate obiective culturale de interes național din România, meșteșuguri tradiționale și evenimente culturale. Emisiunea va fi interactivă, este programat și un concurs cu premii.

Toate emisiuniile vor fi retransmise în intervale orare care oferă posibilitatea ascultătorilor Radio Maria de pe alte continente să rămână în contact cu ceea ce reprezintă cultura națională.

Cultura națională punte între oameni

Emisiunile radio vor ajuta la conservarea spiritului societății și comunităti românești de pretutindeni într-o lume care tinde, în genere, spre globalizare și uniformizare. Dialogul în direct cu persoane care au excelat în activități culturale va încuraja tinerii și adulți să realizeze și să participe la evenimente culturale.

De multe ori oamenii au tendința de a renunța la moștenirea culturală aparținătoare mediului din care provin, iar emisiunile amintite mai sus, plus cele care vor urma, îi vor determina să-și schimbe părerea.

Radio Maria consideră că identitatea culturala definește lumea în care trăim, fiind un identificator al fiecăruia, fie că își doreste sau nu. De aceea emisiunile tematice cu caracter cultural vor continua la postul nostru de radio. Va fi realizat un serial de documentare radio despre patrimoniul UNESCO, vor fi promovate evenimentele culturale din țară, dar și a organizațiilor din diasporă.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News