Putin a declarat Legea Martiala in teritoriile ocupate din Ucraina
Extern

Putin a declarat Legea Martiala in teritoriile ocupate din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că introduce legea marțială în patru regiuni ocupate de ruși din Ucraina, pe care Moscova le-a revendicat luna trecută drept teritoriu propriu.

În declarațiile televizate adresate membrilor Consiliului său de Securitate, Putin a cerut guvernului să înființeze un consiliu special de coordonare sub conducerea primului ministru Mihail Mișustin, pentru a lucra cu regiunile Rusiei in vederea stimularii efortului de război al Moscovei în Ucraina.

Mișcările, la aproape opt luni de la începutul războiului, au marcat cea mai recentă escaladare a lui Putin pentru a contracara o serie de înfrângeri majore în mâinile forțelor ucrainene, de la începutul lunii septembrie.

Legea martiala a intervenit în aceeași zi în care oficialii instalați de ruși în Herson, una dintre cele patru regiuni ocupate, le-au spus civililor să părăsească unele zone cât mai curând posibil, în așteptarea unui atac iminent ucrainean.

Putin a spus că măsurile pe care le ordona vor crește stabilitatea economiei, industriei și producției în sprijinul a ceea ce Rusia numește operațiunea sa militară specială.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News