Psihopat incarcerat a incendiat o celula la Penitenciarul Oradea, ranind 4 persoane
Stiri Oradea

Psihopat incarcerat a incendiat o celula la Penitenciarul Oradea, ranind 4 persoane

chilipirul-zilei.ro/
În data de 09.10.2016, în jurul orei 12.30, un deţinut aflat în custodia Penitenciarului Oradea, cunoscut cu afectiuni psihice, a provocat un incendiu în camera de deţinere în care se afla cazat alături de un alt deținut, informeaza Penitenciarul Oradea

   Precizăm că nu au fost afectate celelalte spaţii de cazare şi nicio persoană custodiată sau vreun angajat nu au avut de suferit în urma evenimentului.Incendiul a fost lichidat imediat de către personalul Penitenciarului Oradea şi a fost cerut, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Crișana” al Județului Bihor care a intervenit cu 21 de pompieri  militari dotați cu două autospeciale de intervenție cu apă și spumă, o autoscară și două autospeciale  de transport victime multiple, SMURD,  sub coordonarea unui medic.

Din motive de siguranță cei doi deținuți custodiați la camera incendiată și doi angajați au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență pentru efectuarea de investigaţii suplimentare.

La nivelul Penitenciarului Oradea a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili cauzele care au condus la producerea evenimentului.

decathlon.ro

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Crisana, informeaza ca, Marți, 09 octombrie a.c., la ora 12.46, au fost sesizati cu privire la producerea unui incendiu la o camera de detenție situată la parterul clădirii Penitenciarului Oradea.

La fața locului au fost mobilizate de urgență, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și autospeciala de transport victime multiple, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

Incendiul a fost stins în câteva minute de echipa de intervenție cu atribuții pe linia apărării împotriva incendiilor, din cadrul penitenciarului.

Echipajele medicale au acordat îngrijirile necesare unui număr de patru persoane, din care doi deținuți și doi angajați ai penitenciarului, care s-au intoxicat cu fum, aceștia fiind transportați ulterior la spital.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat în mod intenționat.