Proiect de peste 700 milioane de lei, pentru legatura Oradiei cu viitoarea Autostrada A3 (Translvaniei)
Stiri Oradea

Proiect de peste 700 milioane de lei, pentru legatura Oradiei cu viitoarea Autostrada A3 (Translvaniei)

Primarul Ilie Bolojan a vorbit în cadrul conferinței de presă de azi, 19 iulie 2018, despre conectarea orașului Oradea și a zonei metropolitane Oradea la viitoarea autostradă Transilvania, explicand ca au intervenit cateva modificari fata de planul initial.

Proiectul intitulat LEGĂTURA CENTURA ORADEA (giratie Calea Sîntandrei) – AUTOSTRADA A3 (Biharia) reprezinta realizarea unei prelungiri a inelului ocolitor al orasului, pe un traseu exterior zonelor urbanizate si racord la viitorul traseu al autostrăzii A3, ce optimizeaza relatiile pe teritoriul Zonei Metropolitane Oradea si implicit ale municipiului Oradea cu alte drumuri naționale și județene conexe,  in scopul creșterii mobilității la nivelul infrastructurii rutiere, ce va contribui la promovarea competitivităţii economice şi la îmbunătăţirea condiţiilor în transportul rutier de mărfuri şi călători şi la reducerea emisiilor poluante prin eliminarea/reducerea blocajelor de trafic prin reducerea duratelor de transport.

Actualizarea S.F.-ului initial se datorează mutării locației inițiale a nodului rutier Oradea de la km 63 la km 62 al A3, și a spațiului de servicii de la km 61 la km 64 al A3 la km.

Modificările documentației tehnice inițiale cuprind:

interlink.ro
  • Menținerea nodului rutier Biharia pe același amplasament (km 60) și cu aceași configurație, fără modificări;
  • Modificarea amplasamentului nodului rutier al drumului de legătura a centurii Oradea la A3, de la km 63 la km 62 (conform planului atașat în varianta modificată), astfel încât între cele 2 noduri să fie respectată distanța de min. 2 km conform normativului de autostrazi PD162;
  • Mutarea amplasamentului Spațiului de Servicii S3 de la km 61 in zona km 64, în apropierea graniței cu Ungaria. Acest amplasament prezintă avantajul față de amplasamentul initial, prin faptul că Spațiul de Servicii poate fi utilizat atât de către participanții la trafic de pe A3 cât și de către cei de pe drumul de legătura de la centura Oradea la A3, la intrarea/ieșirea din țară. Acest amplasament prezintă deasemenea avantajul faptului că la ieșirea/intrarea în țară se pot derula activități specific trecerii frontierei (de exemplu: cântărirea vehiculelor, verificări sanitare, etc.) și poate fi comun cu punctul de trecere a frontierei, similar celui de la Nădlac.

Din punct de vedere al protecției mediului, aceste modificări nu afectează zone protejate, iar in proiectele modificate vor fi prevăzute aceleași masuri de protecție ca și in proiectele inițiale.

Lungimea  totală a drumului de legătură este de 18,96 km, în profil transversal lățimea platformei este de 20,70 m,  lățimea părții carosabile este de 2 x 7,00 m.

Se vor realiza 12 poduri și pasaje noi, precum și 3 noduri rutiere, iar valoarea totală a investiției  este de 719.515.924,96  lei  inclusiv TVA

Documentația tehnică întocmită va face parte din aplicația de finantare cu denumirea LEGĂTURA CENTURA ORADEA (girație Calea Sîntandrei) – AUTOSTRADA A3 (Biharia), care va fi depusa de catre CNAIR in cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, axa componenta a POIM 2014-2020.

Harta sosea legatura Oradea - Autostrada Transilvania

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0