Primavera Trail Race, editia a doua – 17 martie in Muntii Piatra Craiului
Sport

Primavera Trail Race, editia a doua – 17 martie in Muntii Piatra Craiului

Primavera Trail Race este o competiție de alergare montană în Munții Piatra Craiului (zona Șuncuius / Vadu Crișului) organizată de Asociația Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor.

Competiția se desfășoară pe 2 trasee de lungimi diferite: Cross de 18 km (cu diferență de nivel de
1.040 m) și Maraton de 48 km (cu diferență de nivel de 2.450 m). La această ediție vom organiza și Crosul Copiilor pe distanța de 1 km.

Startul si finishul concursului vor fi in Suncuiuș (în fața sălii de sport). Ambele trasee parcurg în mare măsură poteci turistice și in mică măsură drumuri asfaltate și de macadam, marcate corespunzător de organizatori. Traseul parcurge cele mai frumoase părti din regiune: belvedere, cascada etc., iar din cauza diferenței mare de nivel acest concurs se califică a fi unul destul de greu.

Concursul se va organiza pentru a doua oară, în data de 17 martie (sâmbătă) 2018. În 2017 am avut peste 300 de concurenți și datorită faptului că am primit reacții foarte pozitive, credem că numărul participanților va crește semnificativ de la an la an.

Ne așteptăm, ca mulți participanți să sosească cu familia sau prietenii, astfel vom mobiliza cel puțin 1000 de oameni.

Pagina oficială precum și pagina Facebook ale concursului sunt urmărite de numeroase persoane. Concurenții în mare parte vin din România (Oradea, Cluj Napoca, București, Arad, Timișoara, Reșița, Odorheiu Secuiesc, Brașov, Târgu Mureș, Piatra Neamț, Aiud, Satu Mare, Baia Mare etc) și din Ungaria. În acest an vom avea concurenți din Ucraina și din Franța de asemenea. Întrucât zilnic suntem preocupați de dezvoltarea comunității online, postările noastre ajung la mii de persoane.