Primăvară Româno-Spaniolă la Oradea, in perioada 20-24 martie
Evenimente

Primăvară Româno-Spaniolă la Oradea, in perioada 20-24 martie

Asociația Pro Bambini din Oradea este încântată să vă anunțe organizarea Festivalului „Primăvară Româno-Spaniolă”. Manifestarea, care va avea loc în perioada 20-24 martie 2024, este organizată în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, Teatrul Regina Maria, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Colegiul Național „Iosif Vulcan”, Școala Gimnazială „Octavian Goga” Oradea, Liceul de Arte și Liceul Don Orione.

Evenimentul va debuta miercuri, 20 martie 2024, de la ora 16.30, cu spectacolul de teatru „La historia de una escalera” (Povestea unei scări), prezentat de Trupa de teatru a secției bilingv – spaniole de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea, cu sprijinul Asociației Pro Bambini. Spectacolul va avea loc la Sala Arcadia a Teatrului Regina Maria.

În continuare, în ziua următoare, de la ora 17.00, la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”, pictorița Ana Belen Rodriguez Rodriguez din Spania va vernisa expoziția de pictură „Polvo de estrellas” (Praf de stele), care va putea fi vizitată în perioada 18 – 24 martie 2024.

Ana Belen Rodriguez Rodriguez este o artistă din Barcelona care a avut expoziții de pictură în țara sa natală, dar și în New York, Paris, New Jersey, Mexic etc.

La Oradea, ea își va expune 27 lucrări, realizate în ulei, acrilic, rășină, presărate cu pietre semiprețioase și praf de aur.

Despre lucrările Anei vor vorbi muzeograful Darius Martin de la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea și profesoara Ioana Klein de la Liceul de Arte din Oradea.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, joi, 21 martie 2024, de la ora 17.30, Pro Bambini va organiza, tot la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”, o seară de poezie româno-spaniolă, cu invitați din Oradea și Spania, respectiv elevi ai Colegiului Național „Iosif Vulcan” din Oradea, coordonați de prof. Paula Dumea.

Vor recita din creațiile proprii poeții orădeni Nicoleta Boloca, Ioan F Pop, Lucian Scurtu, Pașcu Balaci), iar din lirica spaniolă vor recita poezeii Josep Manuel Terrada Roig, Ana Belen Rodriguez Rodriguez, Jaime Fernandez Menendez, respectiv elevi ai Colegiului Național „Iosif Vulcan” din Oradea, coordonați de prof. Paula Dumea. 

Cele două evenimente de joi vor fi presărate cu momente muzicale oferite de artista Ioana Dascălu (vioară).

Festivalul va culmina în data de 22 martie 2024, la ora 13.00, cu o expoziție de desene și picturi în Piața Unirii. Vor expune elevi de la Colegiul Național Iosif Vulcan, Liceul de Arte și Liceul Don Orione din Oradea.

Ne găsiți și pe Google News