Primarul Ilie Bolojan a anuntat, azi, construirea unui nou pasaj suprateran pe centura Oradea
Stiri Oradea

Primarul Ilie Bolojan a anuntat, azi, construirea unui nou pasaj suprateran pe centura Oradea

Primarul Ilie Bolojan a anuntat astazi, faptul ca a finalizat solutia pentru noul Pasaj Suprateran de pe Centura Oradea, ce va asigura traversarea giratiei (de-a lungul centurii) de la intersectia strazii Ogorului cu cea a Universitatii, de langa Cimitirul Rulikowski.

Am definitivat soluţia şi pasajul va fi asemănător celui situat pe Calea Aradului – un pasaj de patru benzi de-a lungul centurii, din grinzi de beton. Sub pasaj va rămâne giraţia existentă, raza acesteia fiind micşorată faţă de cea actuală„, a explicat primarul Ilie Bolojan.

De aemenea, pe partea dinspre Cartierul Europa vor fi montat panouri antfonice, pentru protejarea locatarilor din acea zona, iar pe sub  pasaj va fi realizata si o tercere de pietoni pentru a facilita traversarea giratiei, avand in vedere ca in zona se va construi noua Piata Obor.

Documentaţia urmează să parcurgă procedurile de obţinere a avizelor, etapă care ar putea dura două luni de zile. La sfârşitul lunii septembrie, am putea primi documentaţia, urmând să fie aprobată în prima şedinţă de Consiliu Local. În toamnă, după această aprobare, vom organiza licitaţia pentru proiectarea şi execuţia pasajului„, a mai precizat primarul.

Dupa intalnirea de azi cu proiectanţii, care realizează studiul de fezabilitate a viitorului pasaj suprateran, s-a decis ca pasajul sa fie identic cu cel din Calea Aradului, un pasaj de-a lungul centurii, din grinzi si beton.

Lucrarile ar trebui sa inceapa in primavara lui 2018, astfel incat in 2019, dupa incheierea acestora, sa putem asigura un trafic si mai  bun pe Centura Oradea, dar si un acces facil la zona comerciala de langa aeroport, cat si la parcul industrial de langa fostul tancodrom. Primarul insa nu a precizat si sursa finantarii acestui proiect.

Realizarea unei supratraversari in zona este benefica si utila, nu doar prin prisma fluidizarii traficului de pe centura Oradea, dar va reduce si numarul de accidente din zona si va asigura accesul facil al pietonilor in zonele adiacente

Citeste si: Oradea continua dezvoltarea. Prin SIDU Oradea, municipalitatea pregateste proiecte ambitioase. Care sunt acestea

Ne găsiți și pe Google News