Primaria va invita sa vizionati, in Piata Unirii, machete si planse cu cele doua zone din Oradea, ce vor fi regenerate si refunctionalizate
Stiri Oradea

Primaria va invita sa vizionati, in Piata Unirii, machete si planse cu cele doua zone din Oradea, ce vor fi regenerate si refunctionalizate

noriel.ro
Primăria Oradea îi invită pe toți cetățenii interesați să participe duminică, 30 septembrie, în Piața Unirii, între orele 12:00 – 16:00, la expunerea machetelor și a planșelor de prezentare pentru cele două situri ce vor fi refuncționalizate și regenerate în cadrul proiectului pilot ce folosește conceptul de dezvoltare co-urbană.

Este vorba de de fosta piață agroalimentară Velența, de la intersecția străzilor Eftimie Murgu și Someșului, respectiv în cartierul Rogerius, de zona delimitată de străzile Fagului, Slatinei, Lisabonei și Sovata.

CITESTE SI: Doua spatii urbane din Oradea, vor fi revitalizate printr-un concept de dezvoltare co-urbana

Intenția municipalității este de a primi feedback și de la publicul larg orădean care nu poate ajunge la seminariile participative.

orange.ro

Astfel, expunerea va avea loc chiar în Piața Unirii, în zona din fața Lord’s Pub, de lângă intrarea în pasajul Vulturul Negru.

Așa cum se știe, Primăria Oradea a inițiat realizarea studiilor de fezabilitate pentru regenerarea și refuncționalizarea a două spații urbane din Oradea: fosta piață agroalimentară Velența, de la intersecția străzilor Eftimie Murgu și Someșului, respectiv în cartierul Rogerius, zona delimitată de străzile Fagului, Slatinei, Lisabonei și Sovata, folosind conceptul de dezvoltare co-urbană. Toți locuitorii din zonele respective, dar și cei care sunt interesați de regenerarea urbană și procese participative, sunt invitați la aceste seminarii de design, care  includ prezentări, discuții, teme de grup și ședințe de mediere.