“Canta Padurea”, concerte de muzica clasica in padurea de la Baile 1 Mai
Evenimente

“Canta Padurea”, concerte de muzica clasica in padurea de la Baile 1 Mai

Bihorenii sunt invitati sa participe maine, 30 septembrie , Baile 1 Mai, la evenimentul organizat de AMD Bihor, “Canta padurea”. Acesta se va desfasura in intervalul orar 11:00-16:00 la Ocolul Silvic din Baile 1 Mai

La evenimentul, aflat la editia a III-am sunteti asteptati cu jocuri logice pentru copii, muzica clasica si tinere talente de la Liceul de Arta din Oradea.

Concerte:

  • Cvintetul de alămuri al Filarmonicii de Stat Oradea – director artistic Fojka László;
  • Spectacolul Liceului de Arte Oradea: Popa Bianca – cântece populare, coordonator prof. Bonțu Aurica “E bine să cânți” – prelucrarea unor cântece populare – corul Liceului de Arte Oradea, dirijor Béres Csilla; 
  • Concert de vioară, Dirijor Nagy Viola;
  • Cor masculin “Cantemus”, Dirijor Szabó Soma;
  • Formația „Muzsikus”.
Programul evenimentului Canta Padurea
  • 11:00 – Prezentarea produselor culinare și artizanale locale;
  • 11:00 – Program pentru copii – jocuri tradiționale și ateliere meșteșugărești pentru copii; 
  • 11:30 – Terasă restaurant;
  • 12:00 – Plimbare în pădure; tema: viața în pădure, importanța protejării pădurilor – cu inginerii silvici Puskás Lajos, Szabó Lajos, Faur Mircea, Hulea Cornel, Bíró Andrei, Ferkő Jenő;
  • 13:00 – Concert în pădure (locul desfășurării concertului se află la 800 m de la cantonul silvic);

Pentru a veni în sprijinul tuturor celor care doresc să participe la acest eveniment, AMD Bihor le pune la dispoziție, gratuit, 3 curse cu autocarul din Oradea și 2 curse cu microbuz din Băile Felix, pentru a ajunge la Băile 1 Mai.

Din Oradea spre Băile 1 Mai va circula un autocar, cu o capacitate de 49 locuri, care va porni de pe platoul din centrul civic, la orele: 10:45, 11:30 și 12:15. Autocarul va aduce participanții din Băile 1 Mai în Oradea, la orele: 16:15, 17:00 și 17:45.

Pentru a putea călători cu aceste curse gratuite, nu este nevoie de înregistrare, însă locurile sunt limitate și vor fi ocupate în ordinea sosirii, după principiul: primul venit, primul servit.

Din Băile Felix până în Băile 1 Mai, apoi până la cantonul silvic din pădurea situată lângă stațiunea Băile 1 Mai, vor porni microbuze la orele: 11:20 și 11:50. Turiștii din Băile Felix vor putea urca în aceste curse în centrul stațiunii, mai exact în parcarea de lângă Hotel Ami. Cursele de întoarcere spre Băile Felix vor porni de la cantonul silvic la orele: 16:30 și 16:55.

Cei care vor veni cu autoturisme personale, vor putea parca între Hotelul Ceres și ștrandul cu valuri din Băile 1 Mai. De aici, accesul auto până la cantonul silvic este permis  (cca. 1 km) doar organizatorilor, artiștilor, respectiv microbuzului care va transporta participanții în mod gratuit, în limita locurilor disponibile.