Primaria Oradea vrea sa atraga firme din domeniul inovatiei si cercetarii la Oradea si va construi un Parc Industrial, pentru acestea
Stiri Oradea

Primaria Oradea vrea sa atraga firme din domeniul inovatiei si cercetarii la Oradea si va construi un Parc Industrial, pentru acestea

Consiliul Local a aprobat în cadrul ședinței extraordinare de azi indicatorii tehnico-economici, precum și depunerea spre finanțare a proiectului „Înființarea parcului de specializare inteligentă Oradea”.

Acesta va fi amplasat în apropierea viitorului drum expres Oradea – Arad, iar accesul se va realiza prin intermediul drumului județean DJ797 dintre Oradea și Sântandrei.

Parcul de specializare inteligentă Oradea este un parc industrial în cadrul căruia se vor desfășura activități de inovare, cercetare, dezvoltare experimentală, transfer de cunoștințe, transfer tehnologic al unor rezultate referitoare la produse inovatoare obținute prin activități de cercetare-dezvoltare-inovare specifice domeniilor de specializare inteligentă.

Parcul de specializare inteligentă Oradea presupune realizarea drumurilor de acces, precum și introducerea utilităților pentru 16 parcele. Astfel, vor fi introduse următoarele categorii de utilități: alimentare cu apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială, irigații, lucrări de alimentare cu energie electrică (de joasă și medie tensiune), sistem fotovoltaic cu 550 panouri și sistem de iluminat public.

Proiectul va fi depus spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027 de către Primăria Oradea, prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Acest tip de proiect are rolul de a sprijini firme care pot aduce  valoare adăugată ridicată și care pot să impulsioneze creșterea economică la nivelul municipiului, continuând eforturile Primăriei Oradea de a sprijini mediul de afaceri. Tot prin intermediul fondurilor europene au fost realizate proiecte precum incubatorul de afaceri din str. Louis Pasteur, centrul intermodal pentru transport rutier și feroviar din Calea Borșului, construirea Pieței Cetate, construirea Pieței Rogerius sau realizarea Parcului Industrial Eurobusiness nr. 1 din Calea Borșului.

Valoarea totală a proiectului este de 31.733.302,17 lei (TVA inclus), din care finanțarea nerambursabilă este de 9.580.652,79 lei (TVA inclus).

Ne găsiți și pe Google News