Primaria Oradea va realiza un foraj de apa geotermala in incinta CET-ului
Stiri Oradea

Primaria Oradea va realiza un foraj de apa geotermala in incinta CET-ului

Ilie Bolojan, a anuntat intr-o conferinta de presa, sustinuta ieri, la Primaria Oradea ca are in vedere un proiect important care va figura pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local este cel legat de realizarea unui nou foraj de apă geotermală în incinta de pe Șoseaua Borșului a CET-ului Oradea.

In una aprilie  a acestui an, Ilie Bolojan anunta ca Oradea va avea licenta de exploatare a zacamantului de apa geotermala, fiind sigurul oras din Romania, care face reinjectie de apa geotermala.

Orașul va aloca suma de 70.000 de lei pentru realizarea documentației tehnice, cu aceasta fiind mandatată Societatea Termoficare Oradea. Scopul acestui proiect este acela de a permite orașului să valorifice în continuare apa geotermală, în vederea creșterii randamentului la sursă și optimizării costurilor pentru a putea oferi o gigacalorie la un preț rezonabil în municipiul Oradea.

CITESTE SI: Oradea – singurul oraș din România care a implementat un proiect de reinjectare a apei geotermale uzate, prin fonduri nerambursabile

Intenția noastră este ca după realizarea acestei documentații tehnice, să accesăm o finanțare din fonduri norvegiene, și după modelul pe care l-am închis deja, cu forajul din zona Peța-Ceyrat să putem să integrăm cele două sisteme de încălzire în așa fel încât eficiența energetică per global să crească”, a precizat primarul Bolojan.