Primăria Oradea va oferi sprijin autorităţilor locale din judeţ pentru înfiinţarea de parcuri industriale
Stiri Oradea

Primăria Oradea va oferi sprijin autorităţilor locale din judeţ pentru înfiinţarea de parcuri industriale

Primăria Oradea, prin societatea comercială a municipalităţii ce se ocupă de parcurile industriale, va oferi sprijin şi consultanţă autorităţilor locale din judeţ care vor să înfiinţeze parcuri industriale, a declarat Delia Ungur, directorul Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea(ADLO), fosta SC Eurobusiness Parc.

Decizia vine ca urmare a ieşirii ADLO din societatea Parcuri Industriale Bihor deţinută de Consiliul Judeţean ca urmare a neatingerii scopului pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a nerealizării obiectului principal de activitate: crearea şi dezvoltarea de parcuri industriale. Consiliul Local Oradea a hotărât marţi părăsirea de către ADLO a SRL-ului Parcuri Industriale Bihor.

”În anul 2012, Consiliul Judeţean Bihor ne-a invitat să fim asociaţi într-o companie care urma să dezvolte parcuri industriale în judeţul Bihor. Ne-au invitat datorită experienţei pe care o aveam, noi fiind înfiinţaţi din 2008. Le-am dat toate informaţiile necesare, dar, din păcate, din 2012 până în prezent, această societate nu a avut niciun rezultat. Drept urmare, nu se mai justifică prezenţa noastră în acest proiect care nu este de succes. Eram asociaţi minoritari şi nu puteam să influenţăm deciziile de la conducere. Scopul societăţii, un SRL, era să înfiinţeze şi să dezvolte parcuri industriale în judeţul Bihor. Nu vedem utilitatea să rămânem parte într-un proiect care nu a obţinut niciun rezultat timp de patru ani, nici măcar să iniţieze vreunul. Noi, în ultimul an, am reuşit extinderea parcului I şi extinderea parcului II, am obţinut două titluri de parc industrial”, a precizat Delia Ungur.

ADLO urmează să contacteze autorităţile locale care vor să înfiinţeze parcuri industriale şi să le sprijine în demersurile pentru obţinerea titlului de parc. Ulterior ADLO, care este principalul punct de intrare a investitorilor atât în Oradea cât şi în judeţ, va putea să facă fiecărui investitor o ofertă corespunzătoare necesităţilor. ”Ne vom orienta spre zone unde există foarte multă forţă de muncă disponibilă, unde oamenii nu au opţiuni de angajare şi unde există unităţi de învăţământ. Există potenţial, după părerea mea, în zona Aleşd, în zona Marghita şi zona Beiuş. Acum depinde şi de modul de colaborare al autorităţilor locale”, a subliniat reprezentanta ADLO.

În prezent, cele trei parcuri industriale din Oradea însumează o suprafaţă de 230 de hectare, din care 70% este ocupată. Au fost atrase investiţii private de peste 350 de milioane de euro şi au fost create, până acum, aproape 4.000 de locuri de muncă, alte 3.000 fiind generate în următorii trei ani.

Sursa: administratie.ro

Ne găsiți și pe Google News