Primaria Oradea va instala copertine de protectie pemntru trotinetele electrice
Stiri Oradea

Primaria Oradea va instala copertine de protectie pemntru trotinetele electrice

noriel.ro

În ședința Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului din 13 mai, au fost analizate 65 de lucrări, din care 26 în comisia mare CMUAT și 39  în subcomisia operativă.

Și în cadrul ședinței Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului de săptămâna trecută au fost avizate proiecte care cu siguranță vor  schimba fața orașului și care vin în întâmpinarea nevoilor orădenilor. Astfel, cei care circulă cu trotinete electrice vor avea la dispoziție 3 amplasamente, în care vor avea acces la  copertine de protecţie pentru sistemul de încărcare a trotinetelor. Un alt proiect supus analizei comisiei a primit avizul pentru construirea unui imobil de locuințe în zona centrală a orașului, respectiv pe strada Tudor Vladimirescu, iar prin proiectul Fundației pentru Protejarea Monumentelor Istorice, un alt monument de for public va fi reabilitat, este vorba de statuia bust a lui Szigligeti Ede din Piața Ferdinand“, a precizat viceprimarul Arina Moș.

Unul dintre acestea este si cel al copertinelor de protecție pentru trotinete electrice din Oradea

S.C. Oradea Transport Local S.A. a solicitat CMUAT avizul pentru amplasarea de copertine de protecție pentru sistemul de încărcare a trotinetelor electrice pe trei amplasamente din municipiu, respectiv: în Parcul Salca – pe str. Meiului, pe malul Crișului – str. Sovata și pe Aleea Ștrandului.

decathlon.ro

OTL a obținut avizul favorabil al Arhitectului Șef pentru acest proiect.

Structura copertinelor va fi una flotantă pe sol, pe un teren compactat cu dale lestare prefabricate. Profilele vor fi îmbrăcate în tablă din oțel, îndoită la muchii, iar învelitoarea din tablă metalică va avea forma de arc de cerc. În partea laterală se va pune policarbonat compact semitransparent dublat de folie roșie. Curentul electric necesar va fi folosit de la tabloul electric al instalației de încărcare a trotinetelor.