Primaria Oradea va construi 300 de locuri noi de parcare in Calea Aradului
Stiri Oradea

Primaria Oradea va construi 300 de locuri noi de parcare in Calea Aradului

Intr-o conferinta de presa sustinuta azi, la Primaria Oradea, Primarul Ilie Bolojan, Viceprimarii Florin Birta si Mircea Malan, au prezentat principalele directii de investitii din anul 2019 si prioritatile  administratiei locale pentru Oradea.

Viceprimarul Florin Birta a prezentat în cadrul conferinței de presă de azi situația locurilor de parcare din Calea Aradului și soluțiile gândite de Primăria Oradea pentru înlocuirea parcărilor care vor dispărea.

Așa cum se știe, de curând s-au finalizat lucrările la sensul giratoriu din Calea Aradului, iar când vremea va deveni favorabilă vor începe lucrările la linia de tramvai de la intersecția str. Aviatorilor cu Calea Aradului. Tot atunci va începe și construcția efectivă a liniei de tramvai pe mijlocul străzii Calea Aradului. Astfel se vor desființa locurile de parcare folosite acum pe Calea Aradului, atât cele de pe partea dreaptă, cât și cele de pe partea stângă, aproximativ 100 de locuri de parcare, plus alte aprox. 5O de locuri adunate din zonele unde se parca și pe trotuare. Primăria Oradea a căutat soluții pentru relocarea acestor locuri de parcare în spatele blocurilor, tocmai pentru a nu-i afecta pe locuitorii zonei . Astfel, municipalitatea vine cu două propuneri, prima este ca în arealul cuprins între Calea Aradului – str. Vlădeasa și str. Fagurelui, respectiv în acea curte de blocuri, să fie amenajate cca 200 de locuri de parcare. În acest sens, va avea loc exproprierea a trei imobile și a 12 garaje. Pe cealaltă parte, în arealul Calea Aradului – str. Henrik  Ibsen – str. Cornițelului – str. Lalelelor  vor fi amenajate încă 100 de locuri de parcare prin expropierea a trei imobile de pe str. Lalelor. Important de menționat că se vor crea trei accese din Calea Aradului, două înspre str. Fagurelui, iar unul înspre str. Lalelelor”, a explicat viceprimarul Florin Birta.

Citeste si: In 2019, vor fi construite 4 parcari supra si subetajate cu peste 1500 de locuri, Oradea fiind singurul oras din tara cu o strategie privind parcarile

În continuare, urmează ca în ședința Consiliului Local de la finele lunii ianuarie să fie aprobați indicatorii tehnico-economici, după care să fie demarată procedura pentru proiectarea și execuția lucrării.

loading...