Primaria Oradea va acoperi cu o suprafață cauciucată tip tartan, toate locurile de joaca, frecventate de copii, din oras
Stiri Oradea

Primaria Oradea va acoperi cu o suprafață cauciucată tip tartan, toate locurile de joaca, frecventate de copii, din oras

Pentru protecția copiilor care frecventează locurile de joacă amenajate în parcurile din oraș, Primăria Oradea prin Direcția Tehnică a început acoperirea suprafețelor de joc cu o suprafață cauciucată tip tartan.

Aceasta se poate vedea deja în parcuri precum Onisifor Ghibu, Parcul Liniștii sau Parcul Salca, urmând să fie realizate lucrări asemănătoare și în alte spații de joacă de pe raza orașului. Suprafața este imprimată pe alocuri cu desene în culori vesele, reprezentând imagini precum: un șotron, o floare, o rachetă, o stea, dar și alte forme geometrice.

Suprafețele din tartan sunt alcătuite dintr-un amestec de granule de cauciuc și rășină poliuretanică. Avantajele unei astfel de suprafețe sunt: absorbția șocurilor și antiderapare (reducând riscul de accidentări), costuri de întreținere mici, rezistență la intemperii (îngheţ, dezgheţ), aspect îngrijit.

Lucrările sunt realizate de S.C Dumexim S.R.L., în baza contractului de prestări servicii de întreținere, reparații și executare lucrări noi la mobilierul urban și echipamente de joacă din municipiul Oradea.

Totodată, în parcul de pe str. Italiană, nr. 31- 33  și în cel de pe str. Aluminei (zona magazinului Edina) s-a realizat deja structura betonată care va fi acoperită cu dale de cauciuc.

În ceea ce privește aparatele de joacă din parcuri, menționăm că în acest moment sunt amenajate și dotate cu aparate 119 locuri de joacă în oraș.  În această toamnă se vor monta aparate de joacă noi în parcurile din: str. Meșteșugarilor, str. Lăpușului, str. Andrițoiu, str. Șelimbărului, str. M. Sadoveanu, str. Sf. Ap. Andrei, Parcul Libertății, str. Matei Corvin, str. A. Odobescu, str. Aluminei și str. Făgărașului, amplasamentele fiind alese în baza cererilor formulate de către orădeni.

Din echipamentele care vor fi montate amintim: balansoare cu două locuri, carusel cu băncuțe, leagăn cu două locuri – din care unul cu protecție, complex format din două leagăne, tobogan și cățărătoare, complex format din trei tobogane și patru leagăne, complex format din cinci tobogane și cățărătoare.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News