Primaria Oradea rezolva problema congestiei de trafic la giratia spre Santandrei. Doua tuneluri si drum de legatura
Stiri Oradea

Primaria Oradea rezolva problema congestiei de trafic la giratia spre Santandrei. Doua tuneluri si drum de legatura

In cadrul conferintei de presa de azi, 28.01.2019, Primarul Ilie Bolojan a prezentat un alt obiectiv de investitii si anume cel legat de prelungirea drumului care leagă Oradea de comuna Sântandrei – etapa a II-a și realizarea a două subtraversări pe sub șoseaua de centură și linia ferată.

Acest proiect de investiții vizează prelungirea drumului care leagă orașul Oradea de comuna Sântandrei – etapa a II-a. Așa cum se știe, la intersecția dintre Centura Oradea și strada Cazaban există o trecere peste calea ferată, la intrare pe drumul nou de legătură executat cu comuna Sântandrei. Primăria Oradea își propune astfel o a II-a etapă, care să facă ca acest drum de legătură să se lege cu orașul, fără  să mai traverseze calea ferată sau centura.

În acest sens, din această girație, care este imediat după trecerea de cale ferată, se propune executarea unui drum nou în lungime de 973 metri, care să se apropie de zona malului Crișului Repede, să treacă pe sub cele două linii de cale ferată, cu un pasaj pe sub acel rambleu, să treacă apoi pe sub șoseaua de centură în zona străzii Podului tot cu un pasaj pe sub rambleu și să iasă în Cazaban prin spatele benzinăriei OMV și pe lângă actuala Piață Ioșia, cu o bretea pentru cei care doresc să vireze dreapta pe centură, ca să nu aglomereze girația din zona Cazaban și cu altă bretea pentru cei care doresc să intre în oraș și să vireze stânga”, a precizat primarul.

Cele două pasaje subterane vor avea o lungime de 32 de metri, respectiv 34 metri și o înălțime de 3,5 m fiind destinate doar traficului ușor, în așa fel încât această lucrare să completeze noua legătură cu Sântandrei, pentru ca traversarea dinspre Sântandrei spre Oradea să nu genereze congestie în acea girație foarte importantă de lângă Piața Ioșia.

Proiectul este momentan în lucru, urmând ca în primăvară, după obținerea tuturor avizelor, să fie finalizat studiul de fezabilitate.

Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Oradea își propune să găsească o sursă de finanțare împreună cu comuna Sântandrei, iar dacă nu se va reuși, atunci lucrările se vor face din bugetele proprii.

Varianta_drum_Oradea_Sintandrei

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News