Primaria Oradea modernizeaza strada Americii din cartierul Tokai
Informatii utile

Primaria Oradea modernizeaza strada Americii din cartierul Tokai

În cursul acestei săptămâni au început lucrările de modernizare a străzii Americii din Oradea, aflata in cartierul Tokai.

Dacă până acum această stradă era doar la nivel de pietruire slabă, fără trotuare și cu elemente necorespunzătoare de scurgere a apelor, în urma lucrărilor de modernizare care se desfășoară aici, aceasta va avea carosabil și trotuare noi, precum și canalizare pluvială. Prin această lucrare se va asigura un trafic rutier în condiții crescute de siguranță și confort, se asigură posibilitatea de acces, în condiții optime, a mijloacelor de intervenție rapidă în caz de nevoie (pompieri, salvare, poliția etc.).

Strada Americii se află în cartierul Tokai și are o lungime de 867,58 m. Lucrările de modernizare sunt executate de S.C. Global Industrial S.R.L., iar valoarea este de 1.475.549,37 lei fără TVA. 

În cadrul șantierului se execută terasamente, ziduri de sprijin, lucrări de asfaltare, consolidarea rampelor, amenajarea de trotuare și accese la proprietăți. În ceea ce privește colectarea apelor pluviale, aceasta se va face prin gurile de scurgere proiectate la marginea carosabilului. În total se vor realiza 37 de accese la proprietăți, suprafața acestora fiind de 616 mp. De asemenea, în lungul străzii proiectate s-a prevăzut amenajarea de spații verzi între partea carosabilă, trotuarele proiectate sau între trotuare și limitele de proprietate. Amenajarea spațiilor verzi presupune așternerea unui strat de pământ vegetal de o grosime de 30 cm.

Modernizarea străzii Americii se va realiza în termen de 3 luni.

Ne găsiți și pe Google News