Primăria Oradea așteaptă ofertanți pentru amenajarea străzii V. Alecsandri. Cum va arata aceasta (FOTO)
Stiri Oradea

Primăria Oradea așteaptă ofertanți pentru amenajarea străzii V. Alecsandri. Cum va arata aceasta (FOTO)

În cursul zilei de marţi, 30 mai, Primăria Oradea a postat pe SEAP anunțul privind organizarea procedurii de licitaţie deschisă privind “Achiziția de execuție lucrări Amenajare strada Vasile Alecsandri”.

Autoritatea contractantă este Municipiul Oradea, iar documentația de atribuire se găsește pe SEAP, atașată invitației de participare nr. 175867/30.05.2017.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 06.07.2017, procedura este licitație deschisă, iar criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut. Data limită de evaluare a ofertelor este 31 iulie 2017, ora 18.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 4.186.205,00 lei fără TVA iar durata contractului este de 6 luni, începând de la data atribuirii contractului.

Conform anunțului de participare, achizițiile prevăd lucrări de construcții, lucrări de construcții de canalizări de ape pluviale, instalare de echipament de iluminare exterioară, respectiv pavare.

Pentru punerea în valoare a zonei străzii Vasile Alecsandri și continuarea amenajărilor realizate în Piața Unirii, Primăria Oradea și-a propus amenajarea carosabilului și trotuarelor străzii cu piatră naturală, transformând-o în zonă pietonală. Astfel, prin proiectul realizat s-a propus amenajarea actualei zone a carosabilului și trotuarelor cu piatră naturală și transformarea ei într-o stradă pietonală, realizarea scurgerii apelor pluviale, platforme de containere subterane și iluminat public. De-a lungul străzii se va amenaja spațiul destinat teraselor pentru societățile comerciale, care își desfășoară activitatea în zonă, iar pe porţiunea centrală va fi zonă pietonală. Circulația auto va fi permisă doar pentru riverani, salvare, pompieri, salubritate și pentru aprovizionarea agenților economici care își desfășoară activitatea în zonă.

În paralel cu transformarea în pietonal, pe această stradă urmează să fie reabilitate şi faţadele clădirilor, o parte dintre aceste lucrări fiind începute încă din luna aprilie.