Primaria atentioneaza! Nu incendiati vegetatia uscata decat daca respectati legea
Informatii utile

Primaria atentioneaza! Nu incendiati vegetatia uscata decat daca respectati legea

noriel.ro
Primăria Municipiului Oradea informează proprietarii de terenuri, persoane fizice și/sau juridice că incendierea resturilor vegetale în scopul igenizării terenurilor este interzisă, dacă nu se respectă prevederile legale.

În scopul prevenirii apariţiei unor incidente rezultate în urma incendierii miriştilor, a vegetaţiei uscate sau a resturilor vegetale, Primăria Oradea aduce la cunoştinţa  persoanelor fizice și juridice faptul că potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 195/2005 privind protecţia mediului, aprobată prin Legea 265/2006 cu modificările şi completări sale, art. 94 (1), litera n: protecţia mediului constituie o obligaţie a tuturor persoanelor fizice şi juridice, iar miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă nu se ard fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă.

În vederea realizării igienizării terenurilor prin ardere, persoanele fizice şi juridice au obligaţia de a solicita şi obţine, de la autorităţile competente, următoarele documente: accept de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor și permis de lucru cu focul de la Primăria municipiului Oradea.

Pentru solicitarea acceptului de ardere a miriștilor sau a vegetației uscate se vor depune la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Bihor următoarele documente:

decathlon.ro
  •  Avizul Direcției Fitosanitare care să specifice clar că se impune incendierea sau arderea;         
  • Adresă de notificare către Inspectoratul pentru Situații de Urgență – Crișana;
  • Adresă de notificare către Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bihor.

Obţinerea permisului de lucru cu focul se face după ce proprietarul terenului a primit acceptul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor.