Primaria acorda bonificatii pentru plata pe 2020 a impozitelor si taxelor locale.
Stiri Oradea

Primaria acorda bonificatii pentru plata pe 2020 a impozitelor si taxelor locale.

Primăria Municipiului Oradea aduce la cunoştinţa contribuabililor că 30 iunie este data limită de plată a impozitelor şi taxelor locale, aferente semestrului I al anului fiscal 2020, aceeași dată fiind valabilă și pentru obligația de depunere la organul fiscal a rapoartelor de evaluare a clădirilor cu destinație nerezidențială.

După această dată, se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună, până la data plăţii. Pentru contribuabilii care achită impozitele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport sau taxă de habitat, pentru întregul an, până la 30 iunie inclusiv, se acordă o bonificaţie diferențiată de 8% sau 4%, în funcție de modalitatea de plată.

Potrivit evidențelor fiscale ale Primăriei Oradea, până la data de 31 mai 2020, aproape 60% dintre cetățeni (67.462 din totalul de 115.057 persoane cu debite) și 50% dintre firme (3.871 din 7.953 firme cu debite) au achitat impozitele locale pe clădiri, terenuri și autoturisme. De asemenea, peste jumătate dintre locuitori au plătit impozitul pe autoturisme.

Pentru plata integrală, până la primul termen de plată (30 iunie 2020), a obligațiilor fiscale aferente anului 2020 se acordă bonificație fiscală (reducere) diferențiată de 8% sau 4%, în funcție de modalitatea de plată:

Bonificație de 8%

– plata on-line fără comision:

Bonificație de 4%

  • plata în numerar – la Ghișeele Primăriei, Poștă sau CEC Bank
  • plata prin POS la Ghișeele Primăriei, Poștă sau CEC Bank
  • prin ordin de plată, internet banking sau foaie de vărsământ

Accesul publicului în Sala Ghișeelor din cadrul Primăriei Oradea se realizează cu respectarea condițiilor de distanțare socială, purtarea măștii de protecție și termoscanarea fiind obligatorii. 

Ne găsiți și pe Google News