Prima ediție din acest an școlar a Programului ,,ABC pentru mămici și tătici”, organizat de DASO
Stiri Oradea

Prima ediție din acest an școlar a Programului ,,ABC pentru mămici și tătici”, organizat de DASO

La sediul Direcției de Asistență Socială Oradea  a avut loc prima întâlnire din acest an școlar , din cadrul  programului ABC pentru mămici și tătici, dedicat părinților ai căror copii frecventează cele 15 creșe de stat din municipiul Oradea.

Invitata acestui eveniment a fost doamna Georgiana Susa-Erdogan, lector universitar doctor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca care le-a vorbit părinților despre studiul ce se dorește a fi desfășurat în cadrul Laboratorului de Psihologie și care va evalua dimensiunile temperamentale importante ale copiilor.

„Temperamentul se exprimă în comportamentul adulților și copiilor sub mai multe forme. Spre exemplu, chiar dacă toţi copiii au nevoie de rutine şi de predictibilitate, unii reacţionează negativ prin plâns sau furie la orice schimbare (un nou biberon, un nou fel de mâncare, o nouă colectivitate). La polul opus se află copiii care găsesc schimbările interesante, care pot dormi şi pot mânca oriunde şi se adaptează uşor locurilor şi oamenilor noi. Nu putem vorbi despre temperament bun sau rău, dar cunoașterea profilului temperamental al copilului vă poate ajuta să-i înțelegeți mai ușor unele reacții și să răspundeți sensibil și potrivit în raport cu aceste reacții”, a explicat doamna Susa-Erdogan în cadrul întâlnirii.

Cunoașterea profilului temperamental al copilului va putea ajuta părinții să-i înțeleagă mai ușor unele reacții și să răspundă într-un mod sensibil și potrivit în raport cu aceste reacții.

La întâlnire au participat aproximativ 40 de părinți, iar majoritatea au răspuns pozitiv demersului doamnei Susa-Erdogan și au considerat că acest studiu, la care și-au dat acordul să participe, este benefic atât pentru ei și pentru proprii lor copii, cât și pentru alți părinți.

Ne găsiți și pe Google News