Presedintele a semnat decretul privind desemnarea lui Grindeanu ca premier
Politica

Presedintele a semnat decretul privind desemnarea lui Grindeanu ca premier

noriel.ro

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie, decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată”, a transmis Administrația Prezidențială.

Sorin Grindeanu, actualmente Presedintele Consiliului Judetean Timis, a fost propus miercuri pentru functia de premier de alianta PSD-ALDE. 

Ieri, Presedintele Romaniei, s-a intalnit cu Sorin Grindeanu, pret de 30 de minute, la Palatul Cotroceni.

orange.ro

Cine este Sorin Grindeanu?

Sorin Mihai Grindeanu (n. 5 decembrie 1973, Caransebeș, județul Caraș-Severin) este un politician român, președintele filialei Timiș a PSD din 2015 și președintele consiliului județean Timiș din 2016. În data de 28 decembrie 2016 a fost propus de PSD pentru postul de prim-ministru al României.

Amândoi părinții săi au fost profesori la Liceul Pedagogic din Caransebeș (în prezent Liceul C.D. Loga din Caransebeș). Nicolae, tatăl lui Sorin Grindeanu, a fost director al Liceului C.D. Loga și inspector școlar general al județului Caraș-Severin, funcție din care a fost destituit de Sorin Frunzăverde. Tatal lui a fost președintele PSD Caransebeș și este în prezent consilier județean din partea PSD la CJ Caraș-Severin.

Sorin Grindeanu a absolvit în 1997 secția de informatică a Facultății de Matematică de la Universitatea de Vest din Timișoara.

La alegerile din 2012 a obținut un mandat de deputat de Timiș din partea Partidului Social Democrat, funcție din care a demisionat la 30 iunie 2016, pentru a ocupa funcția de președinte al CJ Timiș.

Între 17 decembrie 2014 – 17 noiembrie 2015 a fost ministru al comunicațiilor și societății informaționale, în Guvernul Ponta (4).

În decembrie 2014, după începerea urmăririi penale împotriva lui Titu Bojin, Sorin Grindeanu a devenit președinte interimar al filialei PSD Timiș. În data de 19 iunie 2015 a fost ales președinte al filialei Timiș a PSD.

După alegerile locale din 2016 fost ales președinte al CJ Timiș în urma unui protocol de colaborare încheiat între PSD, PMP și ALDE.

Foto: opiniatimisoarei.ro