Premiera regionala la Spitalul Pelican din Oradea: prima interventie chirurgicala robotica in cazul unui copil, realizata intr-un spital privat
Sanatate

Premiera regionala la Spitalul Pelican din Oradea: prima interventie chirurgicala robotica in cazul unui copil, realizata intr-un spital privat

Responsabilitatea sociala este o preocupare strategica a Spitalului Pelican si a partenerilor, care ni s-au alaturat in sustinerea acestui program dedicat copiilor cu afectiuni ce necesita interventii chirurgicale robotice.

Impreuna ne propunem sa facem accesibila cea mai avansata forma de chirurgie minim invaziva din punct de vedere al tehnologiei utilizate pentru familiile care nu au posibilitatea financiara sa acopere costurile interventiior robotice.

Interventia a avut loc vineri, 7.07.2023, si a fost realizata de o echipa multidisciplinara din care au facut parte medici specializati in Chirurgie Robotica, precum si colegi din echipa Spitalului Pelican: dr. Isac George, medic specialist Chirurgie Pediatrica si dr. Craciun Adrian, medic primar pediatru, medic specialist ATI-Pediatrie. Costurile aferente interventiei chirurgicale robotice au fost suportate in totalitate de Spitalul Pelican si de catre partenerii care ni s-au alaturat in sustinerea acestui proiect.

Spitalul Pelican va continua sa asigure  in viitor suportul financiar pentru efeetuarea operatiilor cu robotul da Vinci Xi pentru copii.

Interventiile chirurgicale realizate in sectia de Chirurgie Pediatrica a Spitalului Pelican ating nivelul de excelenta, fiind efectuate frecvent operatii pentru o serie de afectiuni genitourinare, gastrointestinale, patologia defectelor peretelui abdominal, afectiuni ale pielii si ale tesuturilor moi. Cu ajutorul Chirurgiei Robotice, copiii sunt spitalizati mai putin timp dupa operatie, suferinta este minima, iar pierderea sanguina este redusa.

Ne găsiți și pe Google News