Prelungirea Delani, din Centura Beius, a fost lansata in licitatie
Stiri Bihor

Prelungirea Delani, din Centura Beius, a fost lansata in licitatie

Consiliul Județean Bihor a lansat licitația pentru proiectarea și execuția prelungirii Centurii Beiuș înspre localitatea Delani. Anunțul a fost postat astăzi, 3 martie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Valoarea totală estimată a proiectului este cuprinsă între 16.357.659,77  și 17.993.425,75 lei, fără TVA. Termenul pentru depunerea ofertelor este 30 martie 2023.

Etapa II a Centurii Beiuș va avea o lungime de 2 kilometri, înspre localitatea Delani și două benzi, câte una pe sens. Noul tronson va face legătura între Centura Beiuș și DJ 764 Beiuș – Roșia – Aleșd și va asigura accesul către viitorul Parc Industrial Beiuș.


Citeste si: A fost emis ordinul de incepere a lucrarilor la Centura Beius.


Cei care vin dinspre Roșia și vor să meargă spre Ștei, nu mai trebuie să tranziteze Municipiul Beiuș, ci vor putea să meargă pe această centură și să evite ambuteiajele din municipiu. Scopul va fi să ajungem din urmă lucrările de la Centura Beiuș. Aceea este mai complexă, pentru că presupune viaducte și pasaje. Acest braț nu are decât niște sensuri giratorii, unul pentru accesul în parcul industrial, celălalt la intersecția cu drumul județean spre Delani”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Vă reamintim că se lucrează deja la Centura Beiuș. Lucrările au început în luna februarie, iar în prezent se fac foraje pe traseul șoselei. Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracteristici: lățimea părții carosabile – 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului – 2 x1,70 metri.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Ne găsiți și pe Google News