Concert coral special dedicat Zilei Internaționale a Femeii la Filarmonica de Stat Oradea
Cultura

Concert coral special dedicat Zilei Internaționale a Femeii la Filarmonica de Stat Oradea

Corul Filarmonicii de Stat Oradea invită publicul meloman orădean la un concert coral special dedicat Zilei Internaționale a Femeii, care va avea loc în sala de concerte Enescu-Bartók a Filarmonicii de Stat Oradea, în seara zilei de 8 Martie, începând cu ora 19.

După concertul Dream, Pray, Love care a reușit să stârnească interesul, dar și admirația publicului meloman pentru prestația corului printr-un repertoriu inedit, într-o interpretare sensibilă și de virtuozitate, corul Filarmonicii vă provoacă la un nou concert: Feel the Rhythm.

Evenimentul va fi unul răsunător, întrucât se va desfășura într-un cadru elegant și va aduce în prim-plan vocea dulce și armonioasă a corului.

Acest concert coral special este o oportunitate unică de a sărbători Ziua Internațională a Femeii într-un mod cu totul diferit și de a experimenta frumusețea muzicii corale într-un cadru specific. Venind în întâmpinarea tuturor doamnelor, Filarmonica de Stat Oradea le dedică momentul muzical, intrarea fiind gratuită pentru ele (pe baza de invitație, în limita locurilor disponibile).

Într-o atmosferă deosebită, Corul Filarmonicii de Stat Oradea va interpreta o serie de piese clasice și moderne, care au fost alese special pentru această ocazie unică.

Corul Filarmonicii de Stat Oradea este format din artiști talentați și experimentați care vă vor surprinde prin calitatea și armonia interpretării lor.

Sperăm ca și de această dată, prestația artiștilor lirici să surprindă publicul meloman prin repertoriul abordat, dar mai ales prin interpretare.

Ritmurile și acordurile pieselor interpretate, vor fi îmbogățite prin susținerea lor de către pianista Teodora Owen-Tonea și percutioniștii orchestrei Filarmonicii de Stat Oradea: Alina Trifan, Marius Bulzan,Varga Imre și Cătălin Cioargă.

Dirijorul invitat al concertului Feel the Rhythm, Zoltán Kocsis-Holper este unul dintre cei mai talentați dirijori ai momentului. Acesta are o vastă experiență în domeniul muzicii corale și a colaborat cu numeroase coruri, în prezent fiind dirijorul permanent al corului Filarmonicii Kodály din Debrecen, Ungaria. Dirijorul a fost apreciat pentru abordarea sa inovatoare și pentru interpretările sale pasionate și pline de energie. În plus, el este cunoscut pentru abilitatea sa de a comunica și de a inspira artiștii cu care lucrează, motivându-i să ofere tot ce au mai bun în interpretarea lor. Prin urmare, este de așteptat ca acest concert să fie unul de neuitat sub conducerea dirijorului Zoltán Kocsis-Holper.

Ne găsiți și pe Google News