Prefectura Bihor distribuie masti de protectie pentru persoanele vulnerabile din judet
Stiri Bihor

Prefectura Bihor distribuie masti de protectie pentru persoanele vulnerabile din judet

În contextul stării de alertă instituite vineri, 15 mai, prefectul Dumitru Țiplea a dispus distribuirea de materiale de protecție gratuite către persoanele vulnerabile din județul Bihor.

În total se vor distribui peste 50.000 de măști de protecție și 8.000de pachete cu șervețele biocide, către aproximativ 25.000 de persoane de peste 65 de ani care locuiesc singure și nu au posibilități materiale, precum și către alte categorii defavorizate din județul Bihor.

O tranșă de pachete a fost deja livrată către Direcția de Asistență Socială Oradea, urmând ca, în cursul acestei săptămânii, să fie împărțită întreaga cantitate la nivelul județului. Materialele vor fi distribuite către primării cu ajutorul cadrelor Inspectoratului Județean de Poliție, iar beneficiarii vor intra in posesia pachetului de protecție gratuit în baza semnării unui proces verbal.

Aceste materiale provin din cantitățile de produse biocide și echipamente de protecție confiscate în intervalul 19.04 – 03.05.2020, în punctul de trecere a frontierei Borș, în baza ordinelor emise de Ministrul Sănătății.

Prefectul Dumitru Țiplea declară că distribuția pachetelor de protecție gratuite “este un demers firesc, pentru că suntem datori să ne protejăm părinții și bunicii, atât ai noștri, cât și pe cei uitați. Ei reprezintă cea mai vulnerabilă categorie de bihoreni, care, în contextul relaxării condițiilor de circulație, nu au acces la minime mijloace pentru a se proteja împotriva Covid-19.“

 

Ne găsiți și pe Google News