Calea Aradului a fost moderanizata, în urma lucrărilor de extindere a liniei de tramvai
Stiri Oradea

Calea Aradului a fost moderanizata, în urma lucrărilor de extindere a liniei de tramvai

Primăria Oradea a finalizat asfaltarea şi marcarea carosabilului pe Calea Aradului, în urma  lucrărilor de extindere a liniei de tramvai pe noul traseu Calea Aradului – str. Făgărașului – str. Atelierelor.

Lucrările care au fost realizate aici privesc siguranța circulației şi au fost executate în baza Acordului Cadru de reparații, întreținere străzi în municipiul Oradea.

Au fost realizate lucrări de intervenție atât la carosabil cât și la trotuare. Suprafața carosabilului pe lungimea de 440 metri pe sens intrare/ieșire este de aproximativ 7536 mp, iar suprafața aleilor pietonale este de aproximativ 2500 mp.

În plus față de aceste lucrări, se creează și o pistă de biciclete pe trotuarul la care au fost demarcate lucrările. Se va avea în vedere realizarea sau refacerea, după caz, a acceselor din străzile laterale sau din spatele blocurilor și la spațiile comerciale existente.

interlink.ro

După finalizarea lucrărilor la noua linie de tramvai de pe Calea Aradului, au fost finalizate și lucrările de asfaltare și marcare a carosabilului, astfel încât circulația auto să se desfășoare în condiții normale în această zonă. Săptămâna viitoare vor continua lucrările la trotuare, iar la final atât pe partea dreaptă, cât și pe partea stângă, în zona pietonală, va fi marcată o pistă de biciclete”, a menționat viceprimarul Florin Birta.

Lucrările au fost realizate în paralel cu cele la proiectul „Realizare legătură pe cele trei direcții a liniilor tramvai în intersecția între străzile Primăriei – Decebal – Calea Aradului și extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului – str. Făgărașului – str. Atelierelor (cu acces depou OTL) și legătura pe toate direcțiile cu str. D. Cantemir” investiție începută în anul 2018. Finanțarea investiției este realizată din fonduri europene nerambursabile, disponibile în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiție 4.1 – Mobilitate urbană durabilă, accesate prin mecanismul rambursării cheltuielilor efectuate de beneficiar din surse proprii/alte surse.

Deoarece pentru extinderea liniei de tramvai a fost necesară desființarea locurilor de parcare de pe Calea Aradului, în paralel cu investițiile menționate mai sus, Primăria Oradea a realizat în această primăvară, în spatele blocurilor de pe Calea Aradului, pe străzile H. Ibsen, Lalelelor, Vlădeasa și Fagurelui, 290 de locuri de parcare.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0