Prefectul Mihaiu: Greva OTL nu indeplineste conditiile legale, ea poate fi suspendata de o instanta!
Stiri Oradea

Prefectul Mihaiu: Greva OTL nu indeplineste conditiile legale, ea poate fi suspendata de o instanta!

Prefectul județului Bihor, în calitate de garant al respectării legii și ordinii publice la nivel local, solicită deblocarea de îndată a situației generate de greva angajaților SC Oradea Transport Local SA.

În primul rând, se impune respectarea asigurării serviciilor de transport în comun cu minim o treime din activitatea normală, astfel cum prevede Art. 205 din Legea dialogului social nr. 62/2011. În lipsa asigurării acestei condiții, greva nu este permisă, putând fi declarată ilegală de către instanța competentă, atrăgând răspunderea și posibilitatea sancționării angajaților.

În acest sens, prefectul solicită angajaților aflați în grevă să se abțină de la orice acțiune de natură să împiedice continuarea activității de către personalul care nu participă la grevă.

Citeste si: Greva OTL: Bolojan: Angajatii OTL au cele mai mari salarii printre companiile administratiei locale

De asemenea, prefectul solicită reluarea discuțiilor de negociere în vederea soluționării conflictului colectiv de muncă prin procedurile obligatorii prevăzute de aceeași lege.

Prefectul județului Bihor face apel la responsabilizarea atât a angajaților OTL cât și a administrației locale în vederea diminuării efectelor negative provocate de acest blocaj în sistemul de transport public din Oradea.

În speranța intrării în legalitate şi respectării limitelor legale ale procesului de grevă, prefectul județului Bihor își arată întreg sprijinul și interesul pentru soluționarea acestei situații care cauzează un înalt grad de disconfort în rândul cetățenilor.

Ne găsiți și pe Google News