Pompierii bihoreni avertizeaza: Aveţi grijă de părinţii şi bunicii dumneavoastră!
Stiri Oradea

Pompierii bihoreni avertizeaza: Aveţi grijă de părinţii şi bunicii dumneavoastră!

Pompierii militari bihoreni trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte siguranţa persoanelor în etate, adresând cetăţenilor rugămintea de a se implica activ în protejarea vieţii părinţilor, bunicilor, prietenilor sau a vecinilor aflaţi la o vârstă înaintată şi care locuiesc singuri. Astfel, prin convorbiri telefonice zilnice se pot preîntâmpina multe evenimente nedorite, soldate uneori, din nefericire, cu pierderea celor dragi.

De la începutul lunii decembrie, până în prezent, echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor au intervenit pentru salvarea a 10 persoane vârstnice, două dintre aceste operaţiuni fiind desfăşurate în cursul zilei de ieri, 16 decembrie  a.c., în municipiul Oradea.

           Primul apel, primit prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 15.05, solicita intervenția echipajelor specializate pentru salvarea unei femei în vârstă de 72 de ani, domiciliată  într-un apartament de pe strada Aleea Rogerius din municipiul Oradea. 

           Acționând cu accesoriile din dotare, pompierii militari au pătruns în apartamentul situat la etajul 4, găsind-o pe proprietară căzută într-una dintre încăperi, în imposibilitatea de a se ridica.

           Pompierii militari paramedici din cadrul Detașamentului 2 Oradea i-au acordat septuagenarei, primul ajutor calificat, transportând-o ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe.

           La interval de aproximativ 4 ore și 20 de minute de la primul apel, forțele de intervenție ale Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au fost solicitate să desfășoare o operațiune similară, pe strada Sulfinei din Oradea.

           Utilizând scara culisabilă, pompierii militari au descins, prin fereastra unei încăperi, în apartamentul indicat de apelant, situat la etajul 1 al blocului, găsind-o pe proprietară căzută într-o cameră, în stare de conştienţă, dar în imposibilitatea de a se mişca din cauza unor probleme de natură medicală.

           Echipajul de paramedici al subunităţii de pompieri a acordat octogenarei îngrijirile necesare, după care a transportat-o la spital pentru investigații și îngrijiri suplimentare.

Foto: arhiva