Politistii oradeni invita scolile la concursul preventiv „Mesajul meu Antiviolență”
Stiri Oradea

Politistii oradeni invita scolile la concursul preventiv „Mesajul meu Antiviolență”

Elevii bihoreni sunt invitați de polițiștii de prevenire să participe la Concursul preventiv „Mesajul meu Antiviolență”.

Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Oradea, în cadrul colaborării dintre cele trei instituții, invită instituțiile școlare gimnaziale din județul Bihor să se implice activ în activitățile desfășurate în cadrul Proiectului preventiv „Mesajul meu Antiviolență”.

În perioada februarie – martie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor derulează o serie de activități informativ – preventive în școlile gimnaziale bihorene, pe teme referitoare la siguranța copiilor, menite să preceadă concursul preventiv „Mesajul meu Antiviolență”.

Concursul, care se va desfășura în data de 22 martie a.c., la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Oradea, își propune să crească nivelul de siguranță a elevilor în spațiul public și privat, provocându-i să se implice creativ în elaborarea unor piese de teatru cu mesaj preventiv şi să le transpună pe scenă în spectacole destinate propriilor colegi.

Inițiativa urmărește prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, domeniu care reprezintă o prioritate pentru Poliția Bihoreană. Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea, co-organizatori ai proiectului, au o experiență bogată în derularea de proiecte și campanii centrate pe informarea minorilor, pentru evitarea comportamentelor delictuale, dar și pentru adoptarea unor măsuri de autoprotecţie.

Cele mai bune rezultate au fost înregistrate după acțiuni în care mesajele preventive au fost transmise prin metode atractive, interactive și cu puternic impact vizual. Tocmai de aceea, concursul implică un număr mare de tineri care au libertatea de a alege mesajele și forma în care sunt transmise recomandările specialiștilor în prevenirea criminalității.

Elevii pot aborda transmiterea mesajului preventiv într-un mod creativ, prin combinarea educației cu arta teatrală. Încurajarea elevilor de a aborda problematici specifice generației lor este benefică, aceștia devenind astfel mai conștienți și mai responsabili, atât față de conduita proprie, cât și față de cea a colegilor sau a prietenilor lor, fiind capabili să evite riscurile.

În acest proiect sunt invitați să participe elevii de gimnaziu din instituțiile de învățământ din judeţul Bihor, concursul adresându-se elevilor din clasele V – VIII.

Concursul  județean pentru elevii de gimnaziu va avea loc la 22 martie 2018, la ora 12.00, în incinta Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, din Municipiul Oradea. Fiecare școală gimnazială va putea participa cu un echipaj format din maxim cinci elevi. Fiecare şcoală va desemna prin activităţi proprii echipa participantă, care va fi însoţită obligatoriu de un cadru didactic din unitatea de învățământ.

Concursul va fi organizat pe trei probe:

  1. Momentul artistic – realizarea unei scenete cu un mesaj clar împotriva violenței; 
  2. Redactarea unui eseu din domeniul prevenirii criminalității.
  3. Redactarea unui mesaj antiviolență, pornind de la trei cuvinte cheie.

Foto: arhiva

loading...