Politistii de frontiera si Garda de Mediu au blocat intrarea in tara, prin Vama Bors, a 15 tone de deseuri
Stiri Bihor

Politistii de frontiera si Garda de Mediu au blocat intrarea in tara, prin Vama Bors, a 15 tone de deseuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuat controlul, la intrarea în ţară, pentru un mijloc de transport încărcat cu peste 15 tone de deșeuri, constând în mobilă și electrocasnice.

Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijlocului de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

În data de 18.05.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific pentru un automarfar condus de un cetățean român. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri constând în mobilă și electrocasnice, de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 15.000 kg de deșeuri constând în mobilă și electrocasnice, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Ne găsiți și pe Google News