Politistii bihoreni vor monitoriza traficul pe DN1, de sarbatori, dintr-un elicopter (FOTO + VIDEO)
Stiri Oradea

Politistii bihoreni vor monitoriza traficul pe DN1, de sarbatori, dintr-un elicopter (FOTO + VIDEO)

Peste 750 de poliţişti vor fi în stradă și vor avea ca prioritate prevenirea evenimentelor neplăcute și protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

Pentru ca toţi credincioşii să sărbătorească cum se cuvine, în perioada premergătoare Sfintelor sărbători de Paşti şi pe timpul acestora, în intervalul 5 – 9 aprilie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor va mobiliza efective suplimentare.

Peste 750 de poliţişti bihoreni de la ordine publică, poliţie rutieră, arme, economic, investigaţii criminale, transporturi și de la alte structuri se vor afla în stradă și în proximitatea lăcaşurilor de cult, pentru a preveni tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru descurajarea şi combaterea infracţiunilor sau a altor fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier şi pietonal.

Zilnic, peste 80 de patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto vor acţiona pe raza județului Bihor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

– Acţiuni în sistem integrat.

În toată această perioadă, pentru asigurarea climatului de normalitate şi siguranţă  publică, prevenirea şi combaterea criminalităţii, poliţiştii bihoreni vor acţiona în sistem integrat, în echipe mixte, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră, urmând a fi efectuate controale în locurile şi zonele de interes operativ din mediul urban şi rural.

Se va acorda o atenţie deosebită locurilor cu mare fluenţă de public, în care urmează a se desfăşura slujbe religioase şi activităţi culturale, sportive, de agrement, discoteci etc., pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă, prevenirii infracţiunilor cu violenţă şi furturilor.

Poliţiştii bihoreni vor acţiona în sistem integrat pentru combaterea infracţionalităţii stradale, a furturilor de şi din autoturisme, din buzunare, a tâlhăriilor, precum şi pentru identificarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii.

– La datorie în Noaptea de Înviere, pentru liniştea şi siguranţa cetățenilor.

La bisericile şi lăcaşele de cult de rit ortodox se vor desfăşura slujbe şi ceremonii religioase, manifestări la care se estimează un aflux sporit de credincioşi, iar în zonele adiacente bisericilor se preconizează o mare aglomerare cu autoturisme.

Astfel, în noaptea de 7 spre 8 aprilie a.c., când credincioşii de rit ortodox vor sărbători Învierea, poliţiştii de ordine publică şi poliţie rutieră vor acţiona în toate localităţile în care se vor oficia slujbe religioase, pentru identificarea elementelor pretabile la acţiuni turbulente ori la săvârşirea unor fapte antisociale şi pentru menţinerea ordinii publice pe timpul desfăşurării slujbelor religioase.

Pe toată durata desfăşurării slujbelor, în zona bisericilor şi a celorlalte locuri de cult vor acţiona echipe mixte de ordine publică, pentru a preveni infracţiunile cu violenţă de orice fel, tâlhăriile, furturile din buzunare şi actele de profanare a locurilor de cult.

– Traficul rutier monitorizat în permanenţă de polițiștii rutieri bihoreni.

Pentru fluidizarea traficului rutier, înainte, pe timpul slujbelor şi după terminarea acestora, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor vor supraveghea şi dirija circulaţia pe principalele artere din localităţi.

Patrule ale poliţiştilor rutieri vor fi prezente pe toată durata sărbătorii de Paşti pe drumurile naţionale, judeţene şi pe principalele artere din Municipiului Oradea, pentru siguranţa traficului rutier, respectarea normelor de circulaţie şi pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere.

În perioada de referinţă, în scopul reducerii riscului rutier, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivele True Cam).

Poliţiştii rutieri bihoreni vor fi prezenţi la orele de vârf pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

– Traficul rutier, supravegheat și din elicopter.https://infooradea.ro/wp-content/uploads/2018/04/VIDEO-SUPRAVEGHERE-TRAFIC-ELICOPTER.mp4

În perioada 5 – 6 aprilie a.c., în acțiunile desfășurate în trafic pe D.N. 1 – E 60, pe tronsonul Borș – Piatra Craiului, polițiștii rutieri bihoreni beneficiază de sprijinul unei unități de aviație, respectiv un elicopter al Inspectoratului General de Aviație din Ministerul Afacerilor Interne.

Elicopterul s-a alăturat dispozitivului de poliție rutieră angrenat de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor pentru reducerea riscului rutier în perioada sărbătorilor pascale și se ridică de la sol pentru a asigura supravegherea aeriană a traficului și pentru a coordona eficient efectivele de poliţie rutieră. 

Poliţia Rutieră le recomandă conducătorilor auto să manifeste o conduită adecvată, să păstreze viteza regulamentară şi adaptată condiţiilor de trafic, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de toţi participanţii la trafic.

– Acţiuni pentru combaterea infracţiunilor de natură economică şi pentru siguranţa consumatorilor:

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor acţionează pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de natură economică specifice sărbătorilor pascale, împreună cu reprezentanţi ai A.N.S.V.A. şi ai Direcţiei Sanitar – Veterinare.

Se acordă o atenţie deosebită verificărilor ce se vor efectua la agenţii economici care comercializează animale vii, ouă sau alimente de origine animală, sub aspectul respectării normelor sanitar-veterinare şi pentru prevenirea evaziunii fiscale.

Totodată, se va urmări identificarea locurilor unde sunt sacrificate în mod ilegal animale.

– Paza şi sistemele de pază în atenţia poliţiştilor bihoreni:

De asemenea, în toată această perioadă, în scopul prevenirii producerii unor evenimente negative, poliţiştii bihoreni urmează să sporească controalele desfăşurate la societăţile comerciale, în special la cele care colectează şi transportă valori monetare, precum unităţile bancare, hipermarketurile etc., pentru a verifica modul în care se respectă prevederile legale privind paza obiectivelor şi sistemele de pază.

Totodată, vor fi organizate activităţi pentru a se preveni furturile de animale, îndeosebi în mediul rural.

– Poliţia Transporturi, la datorie

Poliţiştii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea cu operativitate a oricăror fapte şi preocupări ilegale ce pot perturba bunul mers al activităţilor în zona acestora de competenţă.

De asemenea, vor fi suplimentate dispozitivele de ordine publică în staţiile cu aflux mare de persoane şi vor fi intensificate activităţile de patrulare în staţiile

de cale ferată, pe trenurile de călători din zonele cu afluenţă mare de persoane, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de şi din bagaje şi buzunare.

– Rezervă de intervenţie la sediul Poliţiei Bihorene:

În acelaşi timp, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor va fi asigurată o rezervă de intervenţie care va avea în componenţă şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Ne găsiți și pe Google News