Polițiștii bihoreni ne avertizeaza asupra riscurilor și vulnerabilităților dispozitivelor mobile. Recomandari
Informatii utile

Polițiștii bihoreni ne avertizeaza asupra riscurilor și vulnerabilităților dispozitivelor mobile. Recomandari

noriel.ro

Poliția Română s-a alăturat campaniei de conștientizare a mallware-ului ce afectează dispozitivele mobile, derulată în această săptămână, la nivel european.

Polițiștii bihoreni vor transmite informații despre riscurile și vulnerabilitățile dispozitivelor mobile, precum și recomandări despre cum poți să-ți securizezi activitatea online.

Dispozitivele mobile, ca smartphone-urile și tabletele, au devenit o obișnuință în viața de zi cu zi. Tehnologia care, nu demult se regăsea doar într-un computer, acum poate fi ținută în mână, prin intermediul dispozitivelor mobile.

decathlon.ro

Totuși, odată cu creșterea în popularitate a acestor dispozitive, a crescut și interesul infractorilor în acest domeniu. Riscul malware-ului mobil este real, hackerii îți pot sustrage bani și informații personale sau îți pot spiona toate activitățile.

Pentru a crește nivelul de conștientizare a utilizatorilor, Poliția Română s-a alăturat Europol în cadrul campaniei de conștientizare a mallware-ului ce afectează dispozitivele mobile, campanie care începe astăzi.

campanie-anti-malware-politia-romana

Astfel, săptămâna aceasta, România, împreună cu alte 21 de state membre ale U.E. (Austria, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Ungaria, Irlanda, Italia, Franța, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania și Marea Britanie), trei state care nu sunt membre U.E. (Columbia, Norvegia și Ucraina) și două agenții ale U.E. (ENISA și eu-LISA), în colaborare cu mai mulți parteneri din domeniul public și privat, vor desfășura activități pentru ca lumea să conștientizeze acest fenomen și consecințele sale.

În acest context, în cursul lunii octombrie, în cadrul evenimentului „Luna Cybersecurity”, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor alături de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea desfășoară o serie de activități informativ – preventive destinate protecției minorilor, în domeniul criminalității informatice. Vor fi organizate sesiuni de informare pentru elevii din școlile generale și liceale, workshopuri și cursuri de instruire.

Pentru a ajuta oamenii să-și protejeze dispozitivele mobile de criminalitatea informatică, Centrul European Cybercrime din cadrul Europol a realizat materiale de campanie disponibile în 20 de limbi, ce vor fi puse la dispoziția publicului larg.

Materialele conțin informații despre riscurile și vulnerabilitățile dispozitivelor mobile. De asemenea, conțin recomandări despre cum poți să-ți securizezi activitatea desfășurată online, precum download-area aplicațiilor, internet banking-ul, conectarea la wi-fi sau cum poți să nu devii victimă a online ransomware.