Elizabeth Sombart – Cand muzica devine o prelungire a sufletului – concert extraordinar de pian in Oradea
Evenimente

Elizabeth Sombart – Cand muzica devine o prelungire a sufletului – concert extraordinar de pian in Oradea

Asociaţia culturală şi umanitară Résonnance România si Elizabeth Sombart invită orădenii să ia parte într-un număr cât mai mare la o manifestare culturală de excepție. În 25 și 26 octombrie Gala Resonnance poposește la Oradea, după spectacolul de la București.

În 25 octombrie orădenii vor avea privilegiul să asculte Chopin în interpretarea la pian a lui Elizabeth Sombart și a invitaților săi (Cvartetul Regal și Lavinia Dragoș) începând cu ora 19:00, la Teatrul Regina Maria.

 

În 26 octombrie Eric de Rus va conferenția pe tema desăvârșirii omului de la ora 19:00, în Sala Mare a Primăriei Oradea.

Biletele pentru Gala Resonnance, care costa 20 respecitv 30 de lei, se pot achiziționa de la agenția Teatrului Regina Maria și de pe site-ul www.biletmaster.ro

 
Asociaţia culturală şi umanitară Résonnance România îşi desfăşoară activitatea din 2013 în Bucureşti şi este o filială a Fundaţiei Résonnance. Prezentă în Franţa, Spania, Belgia, Liban şi Italia, Fundaţia Résonnance a fost creată de renumita pianistă Elizabeth Sombart în Elveţia în anul 1998.
 
Asociatia Résonnance România are o dublă misiune: aceea de a duce muzica clasică în locuri de solidaritate și de a oferi șansa la scenă pentru tinerii pianişti de excepţie. Cei patru tineri sunt din Bihor si nu au mai mult de 12 ani, iar banii stransi in acest conecert ii vor ajuta sa participe la mai multe concursuri internationale de pian
 
Fundaţia Résonnance doreşte inducerea unui nou tip de comportament prin conştientizarea misiunii artiştilor de a transmite universalitatea mesajului muzical « oferind gratuit muzica clasică în locurile unde ea nu ajunge » (spitale, orfelinate, case de bătrâni, închisori) promovând dialogul umanitar într-o relaţie de la inimă la inimă. Concertele Résonnance sunt mai mult decât o performanţă artistică, sunt ocazii de a asculta muzică împreună şi de a lega o relaţie profundă între artist, publicul prezent şi unitatea lucrării muzicale.
 
Elizabeth Sombart este o pianista de origine franceza, nascuta la Strasbourg. A inceput sa studieze pianul la varsta de 7 ani. A urmat cursurile Conservatorului din Strasbourg, iar primul concert l-a avut la frageda varsta de doar 11 ani. Dupa ce a castigat primul premiu in cadrul  National Piano and Chamber Music Awards, a parasit Franta pentru a-si continua studiile in Buenos Aires, iar mai tarziu in Londra si Viena.
 
Printre cei care au avut o importanta contributie in educatia ei muzicala se numara si legendarul Sergiu Celibidache. Astazi, Elizabeth Sombart este una dintre cele mai appreciate pianiste la nivel international. Si nu este doar o pianista de valoare, ci si un om frumos, cu suflet mare. In anul 1998, a infiintat Fundatia Resonnance, cu sedii in mai multe tari, prin intermediul careia ii ajuta pe copiii fara posibilitati materiale sa descopere gratuit tainele muzicii.

Ne găsiți și pe Google News