Politistii bihoreni monitorizeaza si fluidizeaza traficul rutier la intoarcerea din minivacanta de Revelion
Stiri Oradea

Politistii bihoreni monitorizeaza si fluidizeaza traficul rutier la intoarcerea din minivacanta de Revelion

Poliţiştii bihoreni sunt în stradă și acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave, la întoarcerea din minivacanţa de Revelion.

Poliţiştii bihoreni continuă acţiunile pentru prevenirea evenimentelor grave, combaterea încălcării regimului legal de viteză şi salvarea de vieţi, la întoarcerea din minivacanţa de Revelion. Sunt monitorizate, în special, traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice, drumurile naționale care traversează județul Bihor, precum şi sectoarele de drum care converg înspre punctele de trecere a frontierei.

Poliţiştii rutieri acționează cu aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru combaterea excesului de viteză, depistarea participanţilor la trafic care manifestă agresivitate în conducerea autovehiculelor sau efectuează depăşiri neregulamentare şi, în general, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Patrule ale poliţiştilor rutieri şi de ordine publică vor fi prezente pe drumurile naţionale, judeţene şi pe principalele artere din Municipiului Oradea, pentru siguranţa traficului rutier, respectarea normelor de circulaţie şi pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere.

Pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterelor rutiere sau a ambuteiajelor ce pot apărea în această perioadă, polițiștii rutieri bihoreni fac apel la toţi participanţii la trafic să-şi planifice din timp deplasările, să se informeze cu privire la traseul ales, starea drumurilor şi prognoza meteo!      

RECOMANDĂRI PENTRU O CĂLĂTORIE ÎN SIGURANȚĂ:

Polițiștii rutieri bihoreni recomandă șoferilor să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitați depăşirile care, în condiţiile unui trafic aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule. Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă! Curăţaţi farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pe autostradă, sunt interzise: oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă! Creează situații periculoase pentru participanții la trafic și se sancţionează.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Pietonilor li se recomandă să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

loading...