Politistii bihoreni au amendat peste 100 de soferi pentru ca nu purtau centura de siguranta
Stiri Bihor

Politistii bihoreni au amendat peste 100 de soferi pentru ca nu purtau centura de siguranta

noriel.ro
Joi, 15 martie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 255 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 72.460 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șase permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 10 certificate de înmatriculare, au fost constatate trei infracţiuni şi patru tamponări.

103 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 59 pentru utilizarea telefonului mobil la volan fără dispozitivul de tip „mâini libere”, 39 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 12 pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 42 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

decathlon.ro