Al doilea atelier RobotEM la Colegiul Național „Mihai Eminescu”
Educatie

Al doilea atelier RobotEM la Colegiul Național „Mihai Eminescu”

La finele săptămânii trecute la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea a debutat cel de-al doilea atelier RobotEM – un proiect derulat și finanțat prin Fundația Comunitară Oradea.

În cadrul cercului avansat de robotică intitulat RobotEm V2 – sponsorizat de Fondul Științescu Oradea, ediția a II-a – cei 30 de elevi vor desfășura activități în echipe sub îndrumarea a doi inimoși profesori de informatică (Nagy István și Teutsch Tünde) și a unor elevilor “seniori” – care au experiență în programare.

Pe parcursul acestei ediții a proiectului cei 30 de elevi implicați, organizați în grupe mici (de 3-4 persoane), vor lucra pe proiecte mai complicate, reușind să dezvolte sisteme autonome care vor comunica și colabora prin rețea, luând decizii comune. Acești tineri vor intra astfel în tainele electronicii și programării, învățând să construiască singuri roboți și sisteme autonome, pe care le vor programa pentru îndeplinirea unor sarcini simple precum cele de alarmare, de monitorizare a temperaturii sau a consumului de energie electrică.

Trebuie spus că prima ediție a programului Științescu la Oradea a fost lansată la sfârșitul anului 2016, din dorința de a stimula interesul şi de a dezvolta abilitățile și potențialul tehnic al elevilor din județul Bihor, prin finanțarea de proiecte educaționale ce propun o abordare multi-disciplinară și aplicată a științelor. Atunci s-au primit proiecte din toate ariile STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică), cuprinzând activități diverse și interesante, iar RobotEM (care este unul dintre acestea) propunându-și să fie un cerc de robotică, în cadrul căruia elevi din clasele VII-IX de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” să participe la activități de inițiere în programare și electronică, sub îndrumarea colegilor lor mai mari.

interlink.ro

Participarea la lucrările cercului de robotică RobotEM este voluntară și gratuită, acestea desfășurându-se în perioada martie-iunie 2018, după orele de curs. Această ediție a programului se va încheia la sfârșitul lunii iunie, urmând ca o nouă ediție să fie lansată în toamnă.

Prof. Daniel Topala

Ne găsești și pe Google News