Politistii bihoreni au acţionat în zonele publice aglomerate din judet, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus.
Stiri Bihor

Politistii bihoreni au acţionat în zonele publice aglomerate din judet, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus.

noriel.ro
152 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii au acţionat în zonele publice aglomerate de pe raza judeţului Bihor, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus.

Duminică, 9 august a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

Echipele mixte au acționat integrat, verificând respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 119 societăți comerciale.

În urma acțiunilor punctuale, desfășurate duminică, au fost aplicate 98 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 55.465 de lei.

decathlon.ro

Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 18 sancțiuni contravenţionale, din care 17 cu amenzi în valoare de 8.500 de lei şi una cu avertisment.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei au fost aplicate unor societăţi comerciale care nu respectau prevederile O.G. nr.21/1992 privind protecţia consumatorilor.

Totodată, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

2 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei au fost aplicate unor societăţi comerciale pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr.857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice.

Au fost aplicate 15 sancţiuni cu avertisment pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă. 4 sancţiuni cu avertisment au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.G.nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, alte 2 avertismente au fost aplicate potrivit prevederilor O.M. nr.3.577/831/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă, 11 sancţiuni cu avertisment au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului Muncii, iar o sancţiune cu amendă în valoare de 5.000 de lei a fost aplicată pentru încălcarea prevederilor Legii nr.108/1999 privid înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii.

Echipajele prezente în teren au aplicat 14 sancțiuni cu amenzi în valoare de 11.250 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar alte 26 de sancţiuni cu amenzi în valoare de 11.715 lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier.

În cadrul misiunilor desfăşurate duminică, 9 august a.c., în locurile publice aglomerate din judeţul Bihor, au fost angrenați 152 de reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 30 de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 3 cadre ale Poliției Locale Oradea, 3 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 4 comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 5 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 3 inspectori ai Direcției de Sănătate Publică, precum și 4 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Acțiunile de verificare vor continua la nivelul județului Bihor și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.